Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Call for abstracts 2016

Datum: 
donderdag 24 november 2016 t/m vrijdag 25 november 2016
Locatie: 
Heerlickheijd van Ermelo
Doelgroep: 
Wij rekenen op aanmeldingen van onderzoekers als ook vanuit de sportmedische praktijk. M.n. sportartsen en sportfysiotherapeuten (in opleiding), maar ook bewegingswetenschappers worden gestimuleerd om mee te doen.

De congrescommissie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres nodigt u allen nadrukkelijk uit om een abstract in te dienen voor het houden van een voordracht of een posterpresentatie op het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres, 24 en 25 november 2016.

De onderwerpen hiervan dienen te vallen binnen het ruime domein van sport, bewegen en gezondheid. Hieronder vallen dus zowel rapportages van wetenschappelijk onderzoek en doctoraal scripties als ook case-reports. Wij rekenen op aanmeldingen van onderzoekers en tevens vanuit de sportmedische praktijk.

M.n. sportartsen en sportfysiotherapeuten (in opleiding), maar ook bewegingwetenschappers worden gestimuleerd om mee te doen.

Aanmeldprocedure

 • Meld uw abstract aan via het aanmeldformulier
  Heeft u meerdere titels? Gebruik dan per titel een formulier aub.  
 • U dient vervolgens via deze instructies voor 1 september 2016 uw abstract in te leveren ter beoordeling van de jury.
 • Uiterlijk 1 november 2016 ontvangt u bericht of u in aanmerking komt voor het houden van een vrije voordracht. De spreektaal is Nederlands.
 • De beste 20 abstracts zullen uitgenodigd worden om hun onderzoek in een presentatie van 7 minuten toe te lichten tijdens de plenaire sessies op het congres.
  Wordt u niet uitgenodigd voor het houden van een presentatie dan krijgt u de mogelijkheid een poster te presenteren.

Prijzen

 • De winnaar van het beste abstract ontvangt een geldprijs van € 500,-.
 • Er zal ook een prijs zijn voor de beste poster.
 • (Student) sportfysiotherapeuten, die een abstract indienen, dingen bovendien mee naar de Talent Award van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) (€ 500).

Meer informatie over het congres:

Inschrijfformulier: Call for abstracts 2016

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.