Sportmedische Aspecten van Korfbal GEANNULEERD

Datum: 
vrijdag 16 oktober 2020
Locatie: 
Sportaccommodatie OVVO, Maarssen
Doelgroep: 
AIOS-sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen
Accreditatiestatus: 
Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen

GEANNULEERD IVM COVID-19 MAATREGELEN 

 

Inleiding

Er zijn verschillende indoor-balsporten (basketbal, handbal, korfbal en zaalvoetbal). Natuurlijk zijn de regels van deze sporten sterk verschillend, maar dat geldt niet voor de blessures die daarbij op kunnen treden. Deze sporten worden gekenmerkt door een hoog blessurerisico. Ook omdat deze sporten veel beoefenaren hebben, zult u op uw (toekomstige) spreekuur regelmatig deze sporters krijgen.

Dat is voor de SOS reden om regelmatig een cursus te organiseren waarin deze sporten aan bod komen.

Korfbal

Het imago van korfbal wordt vooral bepaald door het feit dat het alleen in Nederland en België beoefend wordt en daarbij de naam heeft een typische familiesport te zijn. Toch is het een volwaardige (top)sport met zijn eigen karakteristieken, waarvan in Nederland alleen al ruim 90.000 beoefenaren zijn.

Met name de top traint steeds omvangrijker (10-20 uur per week) en wordt gekenmerkt door een verhoogd blessurerisico (incidentiedichtheid 2,3 blessures per 1000 korfbaluren). Reden voor het SOS om in nauwe samenwerking met de medische commissie van het KNKV deze cursus te organiseren.

Omschrijving cursus

Tijdens deze cursus zal in het kort de organisatie en het medische beleid van de KNKV besproken worden, de training van de korfballer en het materiaal waarmee en waarop deze traint alsmede de meest voorkomende (korfbal-)blessures en de preventie daarvan. Daarbij zal er niet alleen ruimte worden ingebouwd voor interactie met de docenten, maar binnen het onderdeel ‘eigen vaardigheid’ ook voor ‘interactie’ met korfbal internationals. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal het onderdeel ‘eigen vaardigheid’ indoor of outdoor georganiseerd worden.

Neem dus zowel indoor als outdoor kleding en schoenen mee!
 

Doelgroep en maximaal aantal deelnemers

AIOS sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en andere geïnteresseerde artsen.

Het maximaal aantal deelnemers is 30.

Deze cursus maakt deel uit van het verplicht cursorisch onderwijs in het kader van de opleiding tot sportarts.

Datum en locatie

De cursus zal gehouden worden op vrijdag 16 oktober 2020 in de Sporthal van OVVO, Sportpark Daalseweide, Sportparkweg 9, 3604 AW MAARSSEN.

Accreditatie

Deze cursus is geaccrediteerd voor sportartsen voor 6 uur en door het College van Accreditering van de KNMG voor huisartsen voor 6 punten.

Certificaat

Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.

 

 

 

 

Klik hier voor het programma

Klik hier om in te schrijven via Aanmelder