Sportmedisch middagsymposium IJsselstreek

Datum: 
dinsdag 23 april 2019
Locatie: 
Stadion De Adelaarshorst, Vetkampstraat 1, 7416 WK Deventer
Doelgroep: 
Huisartsen, sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, bedrijfsartsen, orthopeden, revalidatieartsen, overige artsen, onderzoekers en andere professionals in de sportgezondheidszorg.
Accreditatiestatus: 
Accreditatie huisartsen en sportartsen: 4 punten Accreditatie is aangevraagd voor fysiotherapeuten (KNGF registers algemeen en sport) en Keurmerk

Op dinsdag 23 april van 13.30 uur tot 17.30 uur organiseert de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg in samenwerking met het Deventer Ziekenhuis het sportmedisch symposium - De Sportmedische zorg tussen 1e en 2e lijn.

Operatief of conservatief beleid ? Een overweging die regelmatig gemaakt moet worden bij de geblesseerde sporter. Waarop baseren we onze keuzes voor beleid en wat kan de orthopedisch specialist en/of (sport)fysiotherapeut vervolgens betekenen ? Tevens, op het moment dat er gekozen wordt voor een operatieve benadering, is het waardevol voor de fysiotherapeut om te weten wat er precies gedaan is tijdens de operatie en welke implicaties dat heeft voor het revalidatieplan c.q. de prognose.
Dit symposium brengt de sportmedische en orthopedische zorg bij elkaar. Verneem van specialisten die dagelijks in de operatiekamer staan hoe zij verschillende orthopedische klachten benaderen en verneem van de fysiotherapeuten welke overwegingen zij maken ten behoeve van de prognose en/of het behandelplan van de geblesseerde sporter. Aan de hand van drie sportgerichte casussen (schouder-, knie- en hamstringklachten bij sporters) worden bovengenoemde aspecten toegelicht. Ontmoet uw regionale vakgenoten uit ziekenhuis en eerste lijn, doe inhoudelijke kennis op en ervaar de laatste innovaties op het gebied van de sportmedische orthopedische zorg.

Klik hier voor het programma.

Klik hier om direct in te schrijven.

 

Deze middag wordt georganiseerd ism:

Logo Deventer Ziekenhuis(erg klein).jpg