Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sportzorg.nl

De website Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van Sportgeneeskunde Nederland.

Sport is gezond. Meer lichaamsbeweging leidt tot minder gebruik van de gezondheidszorg, minder arbeidsverzuim en een hogere productiviteit. De keerzijde isdat jaarlijks 3,5 miljoen mensen bij sporten geblesseerd raken. Sportzorg.nl heeft zich ten doel gesteld bewustwording te creëren bij de sporter/bewegende mens op het gebied van verantwoord sporten.

Het is belangrijk dat iedereen zich afvraagt of men op een verantwoorde en gezonde manier sport of beweegt. Hierbij maakt het niet uit of men een beginnende, recreatieve of prestatiegerichte sporters is. Sportgeneeskunde Nederland biedt via haar website www.sportzorg.nl laagdrempelige informatie voor iedereen over uiteenlopende onderwerpen als:

  • Advies over een goede voorbereiding, blessures, beperkingen, voeding en materiaal;
  • Spierversterkende oefeningen voor enkel, beenspieren en een goede core-stability;
  • De mogelijkheid om via een eenvoudige vragenlijst te checken of men een verhoogd risico loopt op hartproblemen;
  • Verwijzingen naar een sportarts bij een Sport Medische Instelling (SMI) of andere sportprofessionals in de buurt. Daarnaast kunnen mensen vragen stellen aan de digitale sportarts en worden er regelmatig spreekuren via Twitter gehouden.

Tips voor preventie 
Op de site www.voorkomblessures.nl van Veiligheid NL zijn nuttige tips te vinden voor het voorkomen van blessures bij diverse sporten.

Blessure opgelopen?
Op de website www.sportzorg.nl is nuttige informatie te vinden over wat te doen als u een blessure hebt opgelopen en daar vragen over hebt. Ook vindt u de juiste weg naar de beste sportmedische zorg.

Volg Sportzorg.nl op Instagram www.instagram/Sportzorg en Facebook: www.facebook.com/sportzorg. Bekijk filmpjes via www.youtube.com/sportzorg