Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Voetbalmedisch Symposium - 4 maart KNVB Campus

Op de KNVB Campus in Zeist vindt op 4 Maart 2020 opnieuw het voetbalmedisch symposium plaats. Het symposium is dé plek om inhoudelijke kennis op te doen van (inter-)nationale experts, en collega’s binnen het voetbalmedische domein te ontmoeten. Daarnaast zijn de nieuwste innovaties te bewonderen op het gebied van voetbalmedische en fysieke prestaties op het Oranjeplein.

Na vorig jaar de diagnostiek van voetbalblessures belicht te hebben, rolt de bal dit jaar verder naar de behandeling van voetbalblessures. Het inhoudelijk programma biedt opnieuw sprekers die zich onderscheiden in zowel de dagelijkse zorg voor de voetballers als op wetenschappelijk gebied. Onder andere Prof. Dr. Gino Kerkhoffs, Dr. Guus Reurink, Dr. Anne Benjaminse en internationale keynote Matt Taberner delen hun kennis op deze dag.

Naast het middag-symposium is er voor een select gezelschap (nog slechts enkele plekken beschikbaar) een 3-urige workshop in het Voetbal Medisch Centrum van de KNVB. Deze workshop over (veld-)revalidatie in het (prof-)voetbal zal binnen en op het voetbalveld verzorgd worden door Matt Taberner, onderzoeker en revalidatie-specialist uit de Premier League in Engeland.

Beiden bijeenkomsten hebben reeds plaatsgevonden. Op de hoogte blijven van dergelijke komende bijeenkomsten: https://soccerdoc.nl/bijeenkomsten