Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

[vacature] Sport- en Beweegkliniek zoekt sportarts (m/v), 2 dagen/week

De Sport- en Beweegkliniek is, door betrekking elders van één van de medisch specialisten en exponentiële groei, op korte termijn op zoek naar een sportarts (m/v) 2 dagen/week met interesse in het gehele vakgebied optie groei.

Algemene informatie

Sport- en Beweegkliniek is een jong en dynamisch Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) volledig autonoom opererend. Er worden senior o.a. co-assistenten opgeleid. Hoofdlocatie Sport- en Beweegkliniek is gevestigd op locatie IJsbaanlaan Haarlem. Per november 2024 zal Sport- en Beweegkliniek een prachtige nieuwe hoofdlocatie betrekken in Spaarne Gasthuis-locatie Noord en daarmee verder integreren in het netwerk van 1e en 2e lijns zorg. Er zijn tevens twee nevenvestigingen te weten locatie Heliomare in Wijk aan Zee en Gezondheidscentrum Broekpolder in Heemskerk. De vakgroep sportgeneeskunde bestaat uit 5 sportartsen.

Bedrijfsmatig wordt het ZBC gerund door een directeur-bestuurder in duaal management met een algemeen manager (MT). De Raad van bestuur werkt intensief samen met een 3 leden tellende Raad van Toezicht.

Onze kernwaarden zijn “Zorg met passie, service gericht, laagdrempelig en betrouwbaar”.

De medisch specialisten van de Sport- en Beweegkliniek werken nauw samen met de medisch specialisten van Spaarne Gasthuis, Rode Kruis Ziekenhuis, Heliomare (NAH patiënten), Cardiologie Centrum IJmond, Medische Kliniek Velsen en vele andere zorgpartijen verspreid over de regio en Nederland. Sport- en Beweegkliniek beschikt over een groot regionaal en landelijk netwerk van gespecialiseerde aanpalende specialisten. Er zijn van oudsher zeer goede contacten met de huisartsen en (sport)fysiotherapeuten in de regio.

Sport- en Beweegkliniek heeft de laatste jaren een intense groei doorgemaakt en staat voor medisch specialistische beweegzorg next level. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur van Vyaire en Siemens. Het gehele palet aan sportgeneeskundige zorg wordt aangeboden inclusief echografie- en echogeleide interventies, een post- COVID-poli (hoofdlocatie) en NAH- poli (Heliomare) en topsportmedische zorg. Meer dan 85% van de verrichtingen betreft verzekerde zorg gekenmerkt door fysiek complexe(re) beweegzorg-vraagstukken. Er is een maandelijks MSK bespreking met een expert team van MSK-radiologen en er is een goed lopende Meekijk Consult traject op nevenlocatie Broekpolder in Heemskerk alwaar ook echodiagnostiek beschikbaar is.

Door groei in zowel volume (m.n. inspanningsdiagnostiek en echografie) als complexiteit zijn wij op zoek naar een dynamische ondernemende collega die zich aangetrokken voelt tot onze visie en manier van werken. Onze manier van werken wordt gekenmerkt door “visie op zorg, eigenaar- en ondernemerschap, verdieping, actieve participatie, betrokkenheid en hart voor de zaak”; dat alles in een hecht en informeel team.

Functie inhoud en ontwikkelingskansen

In het bijzonder:

 • verdieping in Exercise is Medicine; inspanningsdiagnostiek bij fysiek complexe vraagstukken;
 • mede verantwoordelijkheid dragen t.b.v. doorontwikkeling expertise op locatie Heliomare;
 • inhoudelijke bijdrage aan de post-COVID poli voor wat betreft ontwikkeling diagnostiek en behandeling;
 • volledige breedte van diagnostiek en behandeling klachten bewegingsapparaat;
 • toevoegen van topsport medische expertise.

Algemeen:

 • houden van reguliere spreekuren;
 • inspanningsdiagnostiek bij door huisarts en medisch specialist verwezen patiënten;
 • begeleiding (senior) coassistenten, huisartsen en fysiotherapeuten in opleiding;
 • kans tot inrichten van nog niet bestaande netwerkzorg;
 • extra werkzaamheden a.g.v. seizoensgebonden aanbod;
 • mogelijkheid tot opzet wetenschappelijk onderzoek.

Je profiel

 • BIG geregistreerd sportarts of in het laatste jaar van je opleiding.
 • Je bent een teamspeler met flair en gevoel voor humor en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden als het gaat om de omgang met je medemens.
 • Je voelt je aangetrokken tot termen als eigenaarschap van het zorgproces, participatie, flexibiliteit en ondernemerschap.
 • Je voelt je goed bij onze kernwaarden en wilt dit ook mede uitstraling geven.

Aanstelling

 • Je werkt als zelfstandig ondernemer middels overeenkomst van opdracht en declareert aan de stichting.
 • Tijdens de sollicitatieprocedure zal een passend honoreringsvoorstel gedaan worden.
 • Startdatum is nader overeen te komen, maar bij voorkeur per 1 september 2024 (of eerder).

Reageren

Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met mevr. Iris Krijgsman, algemeen manager of dhr. Jan-Willem Dijkstra, sportarts/directeur-bestuurder onder tel 023-5258080 of 06-24608982. Je sollicitatie met curriculum vitae zien wij graag vóór 19 juni as tegemoet en kun je richten aan dhr. H.J.W. Dijkstra, Sport- en Beweegkliniek, IJsbaanlaan 4 B,2024 AV Haarlem of per mail aan info@sport-en-beweegkliniek.nl