Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

[Vacature] Inspanningsfysioloog gezocht bij het sportmedisch centrum in het Jeroen Bosch Ziekenhuis (SMC JBZ)

[Vacature] Inspanningsfysioloog gezocht
Gezien de groei van het sportmedisch centrum in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en de samenwerking met Team Jumbo Visma wil het sportmedisch centrum graag een inspanningsfysioloog toevoegen aan het multidisciplinaire team. Uren zijn in overleg, wel minimaal 1 dag per week in 's-Hertogenbosch. Lees meer over de functie.

Wat ga je doen?
Je werkzaamheden zullen bestaan uit (prestatiegerichte) inspanningstesten op de fiets en loopband bij topsporters tot mensen met onderliggende ziekten, zelfstandig in samenwerking met de sportarts.
Je gaat beleidsmatig meedenken in de verdere ontwikkeling van het sportmedisch centrum op het gebied van innovatie, productontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek.
Op de korte termijn is het afnemen van de inspanningstesten van team Jumbo Visma een belangrijke taak. Verder doe je trainingsbegeleiding en maak je trainingsschema’s op verzoek van patiënten/cliënten of na verwijzing door de sportarts. Je werkt en denkt mee aan de verdere ontwikkeling van het sportmedisch centrum.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent afgestudeerd bewegingswetenschapper.
 • Je hebt affiniteit met duursport, bijzondere interesse in wielrennen is een pre.
 • Je bent klantgericht en weet met enthousiasme het Sport Medisch Centrum goed neer te zetten in de diverse contacten die je in- en extern hebt.
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar je bent ook een echte teamspeler.
 • Je hebt ambitie om wetenschappelijk onderzoek te doen binnen onze afdeling.
 • Je bent aanvankelijk minimaal 1 dag per week inzetbaar met bij voorkeur flexibele extra inzetbaarheid aan het einde van het jaar voor de sportmedische onderzoeken van Team Jumbo Visma.
 • Je bent op korte termijn inzetbaar.

Waar ga je werken?
Ons sportmedisch centrum (SMC JBZ) verleent op twee locaties sport- en beweegzorg aan iedereen; van beginnende sporter tot topsporters, maar ook aan mensen (met een chronische ziekte) die nog niet sporten maar dat wel willen gaan doen of advies willen hoe zij verantwoord kunnen sporten.

De kracht van ons centrum is het bundelen van specifieke kennis op gebied van sport en beweging in een multidisciplinair team van specialisten. Het team bestaat o.a. uit sportartsen, (sport)fysiotherapeuten, podotherapie, een bewegingswetenschapper, bike fitters, chiropractor, osteopaat en sport diëtiste. Er zijn ook korte lijnen met andere specialismen in het ziekenhuis zoals orthopedie, cardiologie, longgeneeskunde, etc.

Kwaliteit, klanttevredenheid, innovatie, resultaatgerichtheid en ondernemerschap zijn kernpunten binnen het SMC.

Topsportzorg wordt geleverd aan diverse partijen zoals onder andere Team NL turnen en skateboarden, basketbal, wielrennen, voetbal en dans.

Als official partner van Team Jumbo Visma faciliteren wij de jaarlijkse inspanningstesten van het gehele team. Ook verzorgen wij de inspanningstesten van Cycling Class Nederland. Wij vragen daarom extra inzet en betrokkenheid van jou als inspanningsfysioloog bij deze testen.

We hebben met Wielerfit-XL een compleet aanbod aan medische en paramedische zorg voor iedere recreatieve en prestatiegericht fietser. Waarin jij als inspanningsfysioloog een belangrijke rol pakt.

Als expertisecentrum in de regio ’s-Hertogenbosch e.o. op het gebied van sportzorg dragen we onze kennis graag over. Daarvoor verzorgen wij presentaties, workshops, scholing en bijscholing voor trainers, coaches en verzorgers van sportverenigingen, kaders en bestuurders van sportverenigingen en ook voor huisartsen en fysiotherapeuten.

Wat bieden wij jou?

 • Een contract voor bepaalde tijd, uren in overleg. Met eventueel zicht op contract met onbepaalde tijd.
 • Inschaling in FWG 60, conform cao-ziekenhuizen tussen de €3.558,- en €5.212, - (op basis van 36u per week)
 • Een kilometervergoeding voor woon-werkverkeer, 85% vergoeding voor het reizen met het OV of een aanvulling voor het reizen met de fiets.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8,33%.
 • Werktijden en dagen in overleg.
 • Ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Interesse in deze vacature?
Graag gaan wij met jou in gesprek! Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Anne Eversdijk of Arjan Kokshoorn (sportartsen) via telefoonnummer 073-553 3553 optie 2. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met team recruitment via 073-553 8675.
Je CV en motivatiebrief kun je t/m 20 september versturen via het online sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 25 september na 16:30 uur.

Werk dat bij je past. Gewoon omdat jij ertoe doet!

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 648 bedden en ruim 4.500 medewerkers.
We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is erop gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol.
Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het
JBZ magazine.

Disclaimer
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten. Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We werven onze kandidaten zelf. Kandidaten van externe bureaus nemen we niet in behandeling.