Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sportarts in het basispakket

Voorlichtingscampagne ‘Nog steeds last van die blessure?’ deze week van start.

Sporters die door hun huisarts naar een sportarts worden verwezen krijgen vanaf 1 januari 2016 de kosten vergoed via hun basisverzekering.

Al anderhalf jaar geleden, op 1 juli 2014, is sportgeneeskunde officieel erkend als medisch specialisme. Vanaf 1 januari a.s. verbinden de zorgverzekeraars aan die erkenning de bijbehorende consequenties en vergoeden de kosten.
Voor sportmedische onderzoeken (de z.g. ‘sportkeuringen’) is een verwijzing door de huisarts niet nodig. Deze keuringen betalen de sporters zelf, tenzij ze vallen onder een aanvullende verzekering.

Onder het motto ‘Nog steeds last van die blessure?’ start de Vereniging voor Sportgeneeskunde deze week een voorlichtingscampagne. Die is in eerste instantie gericht op de huisartsen omdat nog lang niet alle huisartsen – laat staan de sporters zélf – zich bewust zijn van de nieuwe mogelijkheden die vanaf 1 januari 2016 gelden. Ruim 4.500 huisartsenpraktijken in Nederland ontvangen deze week een informatiepakket met daarin een informatieve brief, een poster en een set flyers voor in de wachtkamer.

Nadere informatie over het voorkomen en behandelen van sportblessures is te vinden op www.sportzorg.nl.