Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Cursus Onderzoek houding- en bewegingsapparaat: lage rug / heup

Datum: 
woensdag 09 maart 2016
Locatie: 
Sportgeneeskunde Nederland. Professor Bronkhorstlaan 10 (terrein Berg en Bosch, gebouw 26).
Doelgroep: 
Huisartsen, Aios huisartsgeneeskunde, Artsen Maatschappij & Gezondheid, Artsen OrthoManuele geneeskunde.
Accreditatiestatus: 
Huisartsen: 6 punten. Accreditatie voor OrthoManuele Artsen is aangevraagd bij de ROMG.

In de dagelijkse praktijk ziet u als (huis)arts regelmatig patiënten met blessures en klachten van het bewegingsapparaat veroorzaakt door sport, werk of hobby. Tijdens de cursus krijgt u aan de hand van verschillende werkvormen inzicht in de achtergronden van deze klachten.

In deze cursus komen veel voorkomende overbelastingsblessures van de lage rug, het bekken en de heupen over het voetlicht door middel van plenaire introducties en casuïstiek. Tijdens praktische workshops oefent u het onderzoek van de lage rug, het bekken en de heupen.

Tijdens het oefenen van het onderzoek wordt u uitgedaagd om de relatie met klachten en pathologie te leggen. De verworven kennis en vaardigheden kunt u meteen in de dagelijkse praktijk toepassen. Wij verwachten van u een actieve participatie. De cursus sluit prima aan op de Basiscursus Sportgeneeskunde. U hoeft echter niet de Basiscursus Sportgeneeskunde gevolgd te hebben om deel te nemen.

Na de cursus heeft u inzicht gekregen in het beloop van veel voorkomende klachten en blessures van de lage rug, het bekken en de heupen. Voorts heeft u uw vaardigheden in het onderzoek van de lage rug, het bekken en de heupen geoefend en inzicht gekregen in de relatie tussen de klachten van uw patiënt en de bevindingen bij het onderzoek.

Kosten 
De prijs voor deze cursus inclusief koffie/thee/broodjes en cursusmateriaal bedraagt € 425,00.

Meer informatie en inschrijven