Als je kiest voor een toekomst als sportarts, kies je voor een jong en actief vak met vele mogelijkheden. Het werk van een sportarts is enorm gevarieerd en vergt een brede geneeskundige kennis. De opleiding bestaat onder andere uit klinische modules (cardiologie, pulmonologie, orthopedie), de praktijkleermodules sportgeneeskunde en een (landelijk) georganiseerd cursorisch deel, waarvan het fysiologieonderwijs een belangrijk onderdeel is.
Als sportarts ben je medisch specialist beweegzorg en kun je aan de slag in een sportmedische instelling (SMI), zoals een Sport Medisch Adviescentrum (SMA) of een Sport Geneeskundige Afdeling (SGA) in een ziekenhuis. Ook sportorganisaties zoals sportbonden en professionele (top)sportclubs bieden jou als sportarts uitdagend en afwisselend werk. Hierbij werk je intensief samen met (top)sporters en hun coaches, waarbij je veel reist en, niet te vergeten, fantastische sportieve hoogtepunten meebeleeft.
Lees ook: Wat doet de sportarts? Wat behoort tot zijn kerntaken?
Vierjarige opleiding Sportgeneeskunde
Als jij de basisstudie geneeskunde hebt afgerond, kun je de specialisatie Sportgeneeskunde gaan volgen met als doel: sportarts worden. Na geneeskunde volgt een vierjarige medische vervolgopleiding Sportgeneeskunde. De opleiding start overal op 1 januari.
Solliciteer opleiding Sportgeneeskunde
Direct solliciteren? Dat kan! Lees op de pagina ‘Solliciteer voor opleiding Sportgeneeskunde’ meer over de sollicitatieprocedure.
Vragen over de opleiding Sportgeneeskunde
Ben je aan het oriënteren of heb je vragen? Bekijk de FAQ over de opleiding Sportgeneeskunde.