Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Call for abstracts Sportmedisch Wetenschappelijk Congres 2015

De congrescommissie van de Vereniging voor Sportgeneeskunde nodigt u allen nadrukkelijk uit om een abstract in te dienen voor het houden van een voordracht op het Sportmedisch Wetenschappelijk Congres, 26 en 27 november 2015.

De onderwerpen voor de vrije voordrachten dienen te vallen binnen het ruime domein van sport, bewegen en gezondheid. Hieronder vallen dus zowel rapportages van wetenschappelijk onderzoek en doctoraal scripties als ook case-reports. 

Wij rekenen op aanmeldingen van onderzoekers als ook vanuit de sportmedische praktijk. M.n. sportartsen en sportfysiotherapeuten (in opleiding), maar ook bewegingswetenschappers worden gestimuleerd om mee te doen.

  • Meld u aan via het aanmeldformulier
  • U heeft tot 1 september 2015 de tijd om uw abstract in te leveren ter beoordeling van de jury
    U dient zich te houden aan de instructies die hiervoor zijn opgesteld. 
  • Uiterlijk 1 november 2015 ontvangt u bericht of u in aanmerking komt voor het houden van een vrije voordracht.  De duur van de eventuele voordracht is beperkt tot 8 minuten (+ 2 minuten discussietijd). De spreektaal is Nederlands.

Prijzen

  • De winnaar van het beste abstract ontvangt een cheque van € 500,- beschikbaar gesteld door Etixx.
  • (Student) Sportfysiotherapeuten, die een abstract indienen, dingen bovendien mee naar de Talent Award van de NVFS. Deze prijs, eveneens een cheque van € 500,-, is mede mogelijk gemaakt door de (Master)opleidingen Sportfysiotherapie.