Beeldvormende Technieken

Datum: 
donderdag 26 september 2019
Locatie: 
Bilthoven
Doelgroep: 
aios sportgeneeskunde, sportartsen, artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde, huisartsen en overige artsen met belangstelling voor de sportgeneeskunde.
Accreditatiestatus: 
Deze cursus is voor sportartsen en door het College van Accreditering van de KNMG voor huisartsen voor 3 uur geaccrediteerd. Accreditatie is aangevraagd bij de RAMG voor Artsen voor Musculoskeletale Geneeskunde voor 3 punten.

De sportgeneeskunde heeft zich in het laatste decennium steeds meer ontwikkeld in de richting van een klinisch specialisme met het heugelijke feit de erkenning als geneeskundig specialisme! Het is voor de huidige sportarts/aios sportgeneeskunde essentieel een goed inzicht te hebben in de (on-)mogelijkheden van beeldvormende technieken bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en wat de indicaties zijn om deze aan te vragen. Daarom wordt jaarlijks een cursus georganiseerd waarin een verdieping gegeven wordt op de kennis die in de praktijk van de opleiding wordt opgedaan. Bij deze cursus zal veel ruimte geboden worden voor interactie met de docenten. Dit jaar wordt de cursus ingevuld aan de hand van sportgeneeskunde casuïstiek die het bekken, de heup respectievelijk de hamstrings betreffen.

Klik hier voor het complete programma

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen inclusief hand-outs en koffie/thee/broodjes € 225,--.
(Indien u een broodje wilt nuttigen, wilt u dat dan aangeven op het inschrijfformulier.)

Deze cursus maakt ieder jaar onderdeel uit van het verplicht cursorisch onderwijs in het kader van de opleiding tot sportarts.

 

Inschrijven

Inschrijfformulier