Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

4 Nationaal Prehabilitatie congres – donderdag 19 september 2024

Bijna een derde van de ziekenhuizen in Nederland biedt prehabilitatie aan en meer dan de helft verzamelt data. Tijdens het Prehabilitatie congres worden de resultaten van twee veelbelovende studies onthuld. Maar hoe dien je de waardevolle inzichten van deze studies nu eigenlijk te interpreteren en wat kun je ermee?

Ook gaat het congres dieper in op de rol van voeding tijdens prehabilitatie. Wat betekent gezonde voeding en wat betekent gezonde voeding voor patiënten? Gaat het vooral om voldoende eiwitten ter ondersteuning van spieropbouw of is er meer dat de aandacht verdient? Er vindt een interessante dialoog plaats tussen de diëtist en de leefstijlkenner.

Naast dat er in het land tal van initiatieven zijn op het gebied van prehabilitatie zijn er ook veel ontwikkelingen gaande. Tijdens het congres wordt tijdens een brede paneldiscussie de verschillende perspectieven op deze ontwikkelingen verkend en wordt er getracht tot een synthese te komen over de toekomst van prehabilitatie.

Tijdens het Prehabilitatie congres wordt een brug geslagen tussen wetenschappelijke inzichten, praktische toepassingen en de toekomstige plaats van prehabilitatie (in de zorgwetgeving).

Bekijk de website voor meer informatie over het programma, de locatie en sprekers!