Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Inhoud parallelsessies lustrum VSPN bekend!

Met gepaste trots willen we bij deze de onderwerpen van de parallelsessies van het lustrumcongres ter ere van het 25-jarig bestaan bekend maken. We zijn er in geslaagd een inhoudelijk sterk, gevarieerd en voor alle doelgroepen leuk en interessant programma samen te stellen rondom het thema van dit congres: ‘Het optimaliseren van de multidisciplinaire samenwerking rondom een sporter of team’. Het programma richt zich op mogelijkheden en moeilijkheden in deze samenwerking tussen met name sportarts, fysiotherapeut, sportpsycholoog en voedingsdeskundige. Hoe kunnen de verschillende professionals gebruik maken van elkaars kennis en waar liggen de grenzen? Het programma biedt voor de fysiotherapeuten, sportartsen en voedingsdeskundigen een kennismaking met de sportpsychologie en met sportpsychologische aspecten die een rol kunnen spelen in het eigen behandelproces. Tevens volgt daarbij, voor wie wil, een verdieping naar hoe deze aspecten mee te kunnen
nemen in het eigen handelen? Bijvoorbeeld, hoe ontdek ik verschillen tussen cliënten en hoe houd ik hier rekening mee? Hoe kan ik visualisatie inzetten bij een cliënt die herstelt van een blessure?

Daarnaast biedt een aantal workshops de gelegenheid met een open en kritische blik te kijken naar het eigen vakgebied en de eigen professionele rol binnen multidisciplinaire teams. Is het wel nuttig om binnen een vakgebied over competenties te spreken als men zich naar buiten toe wil profileren? Doen we er verstandig aan om te streven naar het zichtbaar maken van de eigen bijdrage aan de prestatie van een sporter? 

Meer informatie

Meldt u zo snel mogelijk aan voor dit leerzame en boeiende congres via  http://vspn.nl/page/view/11. Wacht niet te lang: voor u het weet is het 10 april en is het congres vol! De deadline van inschrijving is maandag 23 maart 2015.