Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Gezocht 6 aios-sportgeneeskunde voor 2016

Als je kiest voor een toekomst als sportarts, kies je voor een jong en actief vak met vele mogelijkheden. Het werk van een sportarts is enorm gevarieerd en vergt een brede geneeskundige kennis. De opleiding bestaat o.a. uit klinische modules (cardiologie, pulmonologie, orthopedie), de praktijkleermodules sportgeneeskunde en een (landelijk) georganiseerd cursorisch deel, waarvan het fysiologieonderwijs een belangrijk onderdeel is.

Als sportarts kun je aan de slag in een sportmedische instelling (SMI) zoals een SportMedisch Adviescentrum (SMA) of een SportGeneeskundige Afdeling (SGA) in een ziekenhuis. Ook sportorganisaties zoals sportbonden en professionele (top)sportclubs bieden jou als sportarts uitdagend en afwisselend werk. Hierbij werk je intensief samen met (top)sporters en hun coaches, waarbij je veel reist en, niet te vergeten, fantastische sportieve hoogtepunten worden meebeleefd.

  • "Je wordt als sportarts elke dag uitgedaagd om het maximale te leveren, eer gebeurt altijd wel iets en je bent nooit klaar want het vakgebied vernieuwt zich onophoudelijk" - sportarts Edwin Goedhart, manager sportgeneeskunde bij de KNVB.
  • "Als je borstkanker hebt gehad, heb je een litteken bij je schouder. Wat kun je dan nog wel en wat niet, en wat is met training en oefeningen te verbeteren" - sportarts Goof Schep, Maxima Medisch Centrum.

Opleidingsregio's
De aios-Sportgeneeskunde vullen het praktijkdeel van hun opleiding in één van de negen opleidingsregio’s in. De opleiding start overal op 1 januari. Klik op een regio om meer over deze opleidingsregio te lezen:

Sollicitatieprocedure en -formulier
De sollicitatieprocedure voor een opleidingsplaats Sportgeneeskunde staat open voor bevoegde artsen in Nederland met een goede beheersing van de Nederlandse taal, die bovenal gemotiveerd en enthousiast over het vak zijn. Hieronder vindt u de sollicitatieprocedure en het sollicitatieformulier. Uw sollicitatie dient uiterlijk 1 juli 2015 in ons bezit te zijn. De opleiding start per 1 januari 2016. 

Meer informatie
Meer informatie over de opleiding, zoals de opbouw en interviews met sportartsen over het vak tref je aan op: www.sportgeneeskunde.com/opleiding-tot-sportarts.

Contact
Nederlands Instituut Opleiding Sportartsen (NIOS)
Professor Bronkhorstlaan 10 (gebouw 60), 3723 MB  BILTHOVEN
Postbus 52, 3720 AB  BILTHOVEN
Telefoon 030-2252290
Fax 030-2252498
E-mail nios@sportgeneeskunde.com(link stuurt een e-mail).