Vacature: Arts onderzoeker / PhD student

Het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten heeft een vacature voor een

Arts onderzoeker / PhD student

36 uur per week

Functie-inhoud
Ben je op zoek naar een uitdagend, klinisch promotieonderzoek op het snijvlak van de neurologie, sportgeneeskunde en interne geneeskunde? Wij zijn op zoek naar een talentvolle arts, die in een multidisciplinair team een bijdrage wil leveren aan een betere zorg voor patiënten met de ziekte van Pompe. Je onderzoekt de effecten van lifestyle interventie zoals beweegprogramma’s en gezond dieet voor alle patiënten met de ziekte van Pompe. Je stelt lifestyleprogramma’s op maat samen voor de verschillende ziektestadia. Je meet het effect van training en dieet met behulp van inspanningsfysiologisch onderzoek en analyseert de meerwaarde op lange termijn uitkomsten en kwaliteit van leven. Binnen je promotietraject zal je ook betrokken zijn bij de klinische zorg voor volwassenen met de ziekte van Pompe op de afdeling neurologie.

Werkomgeving
Met een enthousiast en ambitieus team werken we binnen het Centrum voor Lysosomale en Metabole Ziekten van het ErasmusMC aan hoogwaardig klinisch onderzoek, diagnostiek en innovatieve behandelingen van lysosomale stapelingsziekten. Ons centrum is het nationale expertisecentrum voor de behandeling van patiënten met de ziekte van Pompe. Alle Nederlandse patiënten met de ziekte van Pompe worden in ons centrum vervolgd en multidisciplinair behandeld. Ons onderzoek naar lysosomale stapelingziekten is internationaal toonaangevend. Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

Profiel
Je bent enthousiast, motiverend en geïnteresseerd in een combinatie van klinisch wetenschappelijk onderzoek, klinische zorg en projectmanagement. Aantoonbare interesse of ervaring in de neurologie, interne geneeskunde en/of stofwisselingsziekten is een pre, Vanwege de klinische zorg en internationale samenwerking is een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal vereist. Het kunnen overleggen van een BIG-registratie en Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling.

Wat bieden wij
Wij bieden je een kans om te promoveren aan het Erasmus MC. In 3.5 jaar (duur van de aanstelling) Daarnaast doe je relevante klinische ervaring op binnen de neurologie, interne geneeskunde, kindergeneeskunde en sportgeneeskunde. Wij zien de meeste artsen na hun promotietraject doorstromen naar een klinisch-specialistische opleidingsplaats. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.216,-- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen
Voor meer informatie over deze functie kun(t) je contact opnemen met Dr. Linda van den Berg, sportarts, telefoon: 010-703 2826 of e-mail: l.e.m.vandenberg@erasmusmc.nl.
Voor overige informatie kunt u terecht bij de afdeling Recruitment, telefoon: 010 703 18 92.