Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Terugblik Week van de Sportgeneeskunde

Wat was het een geweldige Week van de Sportgeneeskunde! De afgelopen dagen hebben we online en tijdens ons Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres kennis en informatie gedeeld over het belang van bewegen. Dat geldt voor iedereen: jong of oud, vrouw of man, hoog of laag opgeleid… Samen met een heleboel partners zet Sportgeneeskunde Nederland zich in voor beweging in Nederland: als sportartsen schrijven we ‘bewegen als medicijn’ voor.

Als het aan ons ligt, dan is bewegen net zo normaal als slapen, tandenpoetsen en eten. Dat doe je gewoon iedere dag. Daar zetten we ons voor in. Samen met onze partners van het Nationaal Centrum Exercise is Medicine Nederland, de Beweegalliantie, de Coalitie Leefstijl in de Zorg, Beweegcoalitie Medisch Specialisten, huisartsen en fysiotherapeuten brengen we dan ook mensen structureel en met plezier aan het bewegen. Samen gaan we voor een gezondere, vitalere en duurzame samenleving en maken we mensen ‘beter’.

Dus Leef. Streef. Beweeg.!

Wil je meer weten over de Week van de Sportgeneeskunde, het vak Sportarts worden of wat de verenigingen allemaal doen en voor jou kunnen betekenen. Neem gerust contact op met vsg@sportgeneeskunde.com.