Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sporters met een springersknie gezocht!

De Flywheel studie is een onderzoek naar een nieuwe behandeling voor de springersknie, een vervelende blessure van de kniepees. De studie loopt inmiddels een aantal maanden en er zijn inmiddels ruim 30 deelnemers begonnen in Brabant en Nijmegen. De deelnemende Sport Medische Centra zijn het SMC JBZ, SMA Elkerliek, CWZ Sanasport, Topsupport en Sportmax.

Het deelnemersaantal groeit, maar we zijn er nog lang niet. Er zijn namelijk bijna 100 deelnemers nodig. Er worden verschillende activiteiten ondernomen om meer deelnemers te werven. Zo is er in het Sport Medisch Centrum JBZ een mini-symposium georganiseerd voor fysiotherapeuten uit de regio. Op deze succesvolle avond waren 30 fysiothereuten aanwezig. De keepster van dames 1 van HC Den Bosch, Lizzy Koeton, opende het mini-symposium en vertelde over haar ervaringen met de Flywheel training. Sportarts Kasper Janssen, gaf een kort overzicht van de huidige inzichten in de behandeling van de springersknie. Vervolgens gaf fysiotherapeut Cas Wolbert een interactieve presentatie over de ontwikkeling van de Flywheel training in zijn praktijk. Onderzoekstre Annelies Piels rondde af met informatie over de studie en een oproep om mee te werken aan de studie door sporters met een springersknie te verwijzen. Voor alle verwijzende fysiotherapeuten zullen de resultaten van de studie worden gepresenteerd in een afsluitend symposium.

DOE MEE!

Door ondersteuning van het CZ Fonds kunnen wij ook aan sporters die niet aanvullend verzekerd zijn een behandeling aanbieden.
Heeft u zelf een springersknie, of behandelt u sporters met een springersknie? Doe mee met de studie en start snel met een 6 wekende durende behandeling!

Ik doe mee: www.flywheelstudie.nl