Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Inschrijving geopend voor: workshop Gewricht De knie

Datum: 
woensdag 23 maart 2016
Locatie: 
Sportgeneeskunde Nederland. Professor Bronkhorstlaan 10 te Bilthoven (terrein Berg en Bosch, gebouw 26).
Doelgroep: 
Sportartsen, AIOS sportgeneeskunde (3e en 4e jaars), (huis)artsen en artsen OrthoManuele Geneeskunde. Daarnaast is deze cursus ook opengesteld voor overige belangstellende artsen.
Accreditatiestatus: 
Sportartsen en huisartsen: 6 punten. Accreditatie voor artsen OMG is aangevraagd bij de ROMG.

Let u op: gezien het interactieve karakter van deze cursus kunnen maximaal 24 deelnemers inschrijven.

De knie is het meest aangedane gewricht als gevolg van sportletsels. Het spreekt daarom voor zich dat de artsen die musculoskeletale klachten behandelen in de praktijk regelmatig sporters met knieklachten tegenkomen. Deze klachten kunnen zowel acuut als chronisch zijn ontstaan en dit onderscheid is van belang voor het opstellen van een adequate differentiaal diagnose en een gericht behandelplan. Het herkennen van belangrijke anamnestische gegevens en beheersen van het lichamelijk onderzoek van de knie is daarvoor essentieel. Daarnaast is het van belang om te herkennen bij welke knieblessures welke behandeling noodzakelijk is.

Cursusomschrijving
Tijdens de workshop worden zowel acute als chronische knieklachten behandeld. Na een korte theoretische inleiding worden op een interactieve manier casussen behandeld van acute en chronische knieklachten.

De workshop heeft een evidence based karakter en zal met casuïstiek uit de medische praktijk worden gepresenteerd. Hierdoor is de cursus praktijkgericht en interactief. Bovendien zal er tijd worden ingeruimd om onderzoeksvaardigheden van het kniegewricht en omliggende structuren te verbeteren. U verbetert uw onderzoekstechnieken door in kleine groepjes te oefenen, onder intensieve begeleiding van de cursusleiders. 

Leerdoelen
Door een gerichtere anamnese en verbetering van uw onderzoeksvaardigheden bent u in staat om bij sporters en actieve personen met klachten van het bewegingsapparaat:

  • een accurate diagnose te stellen;
  • optimaal te behandelen en te adviseren;
  • gerichter door te verwijzen naar de juiste medisch specialist.

Kosten
De prijs voor deze cursus inclusief koffie/thee/broodjes en cursusmateriaal bedraagt € 350,--.

Programma en inschrijven