Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Gezocht: tuchtcommissieleden (vrijwilligersfunctie)

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) is op zoek naar sportartsen die als lid van een tucht- of beroepscommissie betrokken willen zijn bij de behandeling van tuchtzaken, in het bijzonder dopingzaken.

Het ISR is ruim twintig jaar actief voor - inmiddels alle - Nederlandse sportbonden en verzorgen daarvoor de onafhankelijke (tucht)rechtspraak. Op onafhankelijke en objectieve wijze worden meldingen over grensoverschrijdend gedrag zoals (seksuele) intimidatie, doping en matchfixing onderzocht en beoordeeld. Hiervoor zijn ruim 50 vrijwilligers betrokken die zitting hebben in één of meer tuchtcommissies van het ISR. Deze commissies worden divers samengesteld uit een pool met rechters, advocaten, gedragsdeskundigen en (sport-)artsen.

Vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn van een aantal artsen, is het ISR op zoek naar versterking op dit specifieke terrein. Daarbij gaat het met name om de behandeling van dopingzaken. Hierbij worden regelmatig door de beschuldigde, dan wel door de Dopingautoriteit, medische informatie à charge of à decharge ingebracht. Kennis en inzicht vanuit het medische vakgebied is dan zeer welkom voor een goede beoordeling van de feiten.

Het betreft een vrijwilligersfunctie en de inzet is op basis van beschikbaarheid. De meeste tuchtrechters worden gemiddeld drie tot vijf keer per jaar ingezet.

Wil je bijdragen aan een veilige en eerlijke sport en heb je interesse in deze functie? Bekijk dan de vacature op isr.nl.