Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Eerste Nederlandse Myofasciaal Pijn Congres

What you always wanted to know about..

Myofasciale pijn is de meest voorkomende oorzaak van musculoskeletale pijn. Lage rugpijn, schouder- en nekpijn en hoofdpijn zijn hier veel voorkomende voorbeelden van. Maar ook sportblessures en postoperatieve pijn kunnen vaak geheel of gedeeltelijk verklaard worden door myofasciale pijn. Toch is lang niet iedereen bekend met deze vorm van „spierpijn” en vraagt een groot deel van de medici en paramedici zich af of er voldoende overtuigend wetenschappelijk bewijs is. Tijdens deze congresdag krijgt u een up-to-date inzicht in het belang van myofasciale pijn, de achterliggende pathofysiologische mechanismen, de diagnostiek en de therapeutische mogelijkheden.

Keynote Speaker dr. Jay Shah

“New Frontiers in the Matrix of Myofascial Pain: The Dynamic Role of Peripheral and Central Sensitization”

Dr. Jay Shah, onderzoeker aan het prestigieuze National Institute of Health in de Verenigde Staten zal ons op dit pijn congres een overzicht geven van de dynamiek van perifere en centrale sensitisatie op basis van de meest recente onderzoeksbevindingen.

Universitair Medisch Centrum Groningen

zaterdag 1 november 2014 van 9:00 tot 17:00 uur

Voor o.a. huisartsen, orthopedisch chirurgen, neurologen, revalidatie-artsen, sportartsen, bedrijfsartsen en fysiotherapeuten. Accreditatie is aangevraagd.

 

Inschrijven via: http://pijncongresgroningen.nl/