Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

CareFusion nieuwe sponsor Prijs voor Sportgeneeskunde

De komende drie jaar zal CareFusion de Prijs voor Sportgeneeskunde sponsoren en wordt het dus de CareFusion Prijs voor Sportgeneeskunde.  
Met deze nieuwe sponsor komt er een einde aan de sponsoring door TulipMed. Zij waren vanaf 2010 sponsor van de prijs en middels dit bericht willen wij hen hartelijk bedanken voor hun sponsoring de afgelopen jaren.

Skip Veugen van CareFusion: “CareFusion is vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan de verdere ontwikkeling van de sportgeneeskunde. Input vanuit de markt is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Middels deze bijdrage hopen we een stimulans te kunnen leveren voor onderzoek binnen de sportgeneeskunde.”

Met de prijs wilt de Vereniging voor Sportgeneeskunde het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde in de ruimste zin bevorderen. De prijs bestaat uit twee onderdelen:

  1. Prijs voor beste proefschrift
  2. Prijs voor beste wetenschappelijk artikel

Er wordt een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt voor de beste proefschriften uit 2016, respectievelijk ter waarde van €2000,-, €500,- en €250,-. Daarnaast is er een geldprijs beschikbaar van €500,- voor het beste wetenschappelijke artikel uit 2016. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres van de Vereniging voor Sportgeneeskunde op 23 en 24 november 2017. 

Meer informatie