Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Winnaars PUSH Braces Prijs voor Sportgeneeskunde 2022 bekend

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) feliciteert Arco van der Vlist en Liam Paget met de PUSH Braces Prijs voor Sportgeneeskunde 2022. In totaal zijn 10 proefschriften en 7 wetenschappelijke artikelen aangeleverd. Arco van der Vlist is gekozen als winnaar in de categorie ‘Beste Proefschrift’ en Liam Paget mag zich winnaar in de categorie ‘Beste Wetenschappelijk artikel’ noemen. Tijdens de speciale zomereditie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres op donderdag 30 juni werden de winnaars bekendgemaakt.

Beste Wetenschappelijk artikel 2022
Liam Paget mocht de prijs voor ‘Beste Wetenschappelijk artikel’ in ontvangst nemen. Zijn artikel Effect of Platelet-Rich Plasma Injections vs Placebo on Ankle Symptoms and Function in Patients With Ankle Osteoarthritis.

Beste Proefschrift 2022
Arco van der Vlist sleepte de prijs voor ‘Beste Proefschrift’ binnen. Zijn proefschrift Achilles Tendinopathy: risk factors, imaging, and treatment werd ook door de jury beoordeeld als innovatief, klinisch relevant en wetenschappelijk van hoge kwaliteit met publicaties in high impact tijdschriften. Als prijs kreeg Arco een cheque ter waarde van € 2.000,- uitgereikt van Raymond Wolfs van PUSH Braces. De tweede prijs, een cheque van € 500,-, ging naar Vincent Eggerding met zijn proefschrift Optimal Treatment for Patients after Anterior Cruciate Ligament Rupture’. Pim van Klij mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor zijn proefschrift ‘The development of the non-perfect hip in young athletes’ en ontving hiervoor een cheque ter waarde van € 250,-.

z. Winnaars Prijs voor Sportgeneeskunde.png

De PUSH Braces Prijs voor Sportgeneeskunde is ingesteld door de Vereniging voor Sportgeneeskunde en is financieel mogelijk gemaakt door PUSH Braces.