Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Winnaars Push braces Prijs voor Sportgeneeskunde 2021 bekend

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) feliciteert Arco van der Vlist en Vincent Aengevaeren met de Push braces Prijs voor Sportgeneeskunde 2021. Vincent Aengevaeren is gekozen als winnaar in de categorie ‘Beste Proefschrift’ en Arco van der Vlist mag zich winnaar in de categorie ‘Beste Wetenschappelijk artikel’ noemen. Tijdens de online editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres op donderdag 9 december werden de winnaars bekendgemaakt.

Beste Wetenschappelijk artikel 2021

Arco van der Vlist mocht de prijs voor ‘Beste Wetenschappelijk artikel’ in ontvangst nemen. Zijn artikel ‘Effectiveness of a high volume injection as treatment for chronic Achilles tendinopathy: randomised controlled trial’ werd door de jury beoordeeld als innovatief, klinisch relevant en wetenschappelijk van hoge kwaliteit met publicaties in high impact tijdschriften. Vincent Aengevaeren werd bekroond met de tweede prijs en Stephan Praet met de derde prijs.

Winnaars 2021 Push braces Prijs voor Sportgeneeskunde

Beste Proefschrift 2021

Vincent Aengevaeren sleepte de prijs voor ‘Beste Proefschrift’ binnen. Zijn proefschrift ‘Potential Detrimental Effects of Exercise on the Heart’ werd ook door de jury beoordeeld als innovatief, klinisch relevant en wetenschappelijk van hoge kwaliteit met publicaties in high impact tijdschriften. Als prijs kreeg Vincent een cheque ter waarde van € 2.000,- uitgereikt van Push braces. De tweede prijs, een cheque van € 500,-, ging naar Tryntsje Fokkema met haar proefschrift ‘Prognosis and prevention of injuries in recreational runners’. Aernout Snoek mocht de derde prijs in ontvangst nemen voor zijn proefschrift ‘Cardiac Rehabilitation: How much pain for the optimal gain?’ en ontving hiervoor een cheque ter waarde van € 250,-.

De Push braces Prijs voor Sportgeneeskunde is ingesteld door de Vereniging voor Sportgeneeskunde en is financieel mogelijk gemaakt door Push braces.

Beste abstract

De prijs voor de beste abstract is dit jaar naar Stephan Breda gegaan met zijn abstract Effectiveness of progressive tendon-loading exercise therapy in patients with patellar tendinopathy: a randomised clinical trial  .