Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Week van de Sportgeneeskunde gaat van start

Zondag 26 november start de Week van de Sportgeneeskunde. De Week van de Sportgeneeskunde loopt van 26 november tot en met 2 december 2023. Wij, Sportgeneeskunde Nederland, hebben een belangrijke boodschap aan politiek Den Haag. Of eigenlijk is de boodschap afkomstig van een mede politicus, een voormalige minister van VWS:

Sportartsen onderscheiden zich van anderen door hun grote expertise en specifieke kennis van het effect van sporten en bewegen op de gezondheid…. daarom ook van grote toegevoegde waarde voor de kwaliteit van zorg voor chronisch zieken en iedereen die sport of beweegt.’

Deze quote is opgetekend in 2014 uit de mond van Edith Schippers bij de erkenning van sportgeneeskunde als medisch specialisme. Zij had een vooruitziende blik: Sport en beweging zijn belangrijk voor mensen en de sportgeneeskunde speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van de gezondheidsrisico’s en vergroten van een gezonde leefstijl. Laten we hopen dat het nieuwe kabinet deze visie over het belang van sport en bewegen omarmt en opneemt in het regeerakkoord. Want steeds meer Nederlanders krijgen namelijk een ziekte die verband houdt met een gebrek aan bewegen. Kortom, wij roepen vandaag de politiek op: maak werk van bewegen!

Help mee om de Week van de Sportgeneeskunde meer bekendheid te geven bij andere specialismen.

Want; Sportgeneeskunde: Leef. Streef. Beweeg.

En wist je dat in 2028 Sportgeneeskunde 100 jaar in Nederland bestaat?