Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

VSG en NVFS leveren content voor Push Sports-app van NEA

Nea International, bekend van orthopedische braces, heeft voor hun nieuwe lijn Push Sports Braces aan de VSG en de NVFS gevraagd content te leveren voor een bijbehorende app. Onlangs is deze Push Sports-app gelanceerd. VSG en NVFS zijn trots op het resultaat!

Push Sports-app
De Push Sports-app is voor mensen die voor hun (sport)blessure een Push Sportbrace hebben aangeschaft, zodat ze  zo snel mogelijk hun sport kunnen hervatten, of omdat ze een (nieuwe) blessure willen voorkomen. Hierbij kunnen gebruikers aangeven in welke sport zij actief zijn. Om het herstel middels het bracegebruik te optimaliseren, krijgen de gebruikers in de app door VSG en NVFS ontwikkelde blessure-informatie en wekelijkse oefeningen.

Blessure-informatie
De Push Sports Braces zijn gemaakt voor blessures aan duim, pols, elleboog/onderarm, enkel, knie en knieschijf. In de blessure-informatie lezen gebruikers wat hun specifieke blessure inhoudt en wat ze kunnen verwachten in hun herstel.

Wekelijkse oefeningen
Middels pushberichten krijgen gebruikers twaalf weken lang wekelijks oefeningen, die zijn ondersteund met heldere instructiefilmpjes en -foto’s. De oefeningen beginnen allemaal algemeen en worden gedurende het herstel vordert steeds sportspecifieker. Zogenaamde ‘red flags’ moeten gebruikers overtuigen om op bepaalde momenten de oefeningen te staken en een sportarts of sportfysiotherapeut te bezoeken.

Praktijkzoeker: sportartsen en sportfysio’s goed vindbaar!
De VSG en NVFS zijn bijzonder blij met de ‘Praktijk zoeken’-functie in de app. Om gebruikers te helpen bij het vinden van sportartsen en sportfysiotherapeuten in de buurt, is de praktijkzoeker in de app gekoppeld aan de praktijkzoeker op sportzorg.nl. Als sportarts en sportfysiotherapeut bent u nu dus ook vindbaar via de app!

De VSG en NVFS zijn bijzonder blij dat ze door NEA International zijn gevraagd een bijdrage te leveren aan de Push Sports-app met content op het gebied van blessures en oefeningen. De app is beschikbaar voor Android en iOs.