Vacature sportarts bij De Sportartsen Groep (DSG)

 

Locatie: OLVG, locatie West en Spuistraat

Drie dagen per week

Ingangsdatum: 1 januari 2022, bij voorkeur eerder

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste sportarts die onze afdeling drie dagen per week komt versterken. De functie is voor een half jaar ivm zwangerschapsverlof, maar bevalt het beide partijen goed, dan kan deze periode verlengd worden.

Over de functie

We zoeken specifiek een sportarts die kennis heeft van en affiniteit en ervaring heeft met de begeleiding van patiënten met chronische aandoeningen, preoperatieve zorg en de behandeling van long covid. Binnen OLVG is dit aandachtsgebied volop in ontwikkeling. Onze collega die zich hiermee bezighoudt, gaat in januari met zwangerschapsverlof. Voor die maanden zoeken we vervanging en na haar terugkeer mogelijk versterking van ons team. Daarbij zoeken we iemand die de medische begeleiding van Nationale Opera & Ballet op zich neemt. Dit zou eventueel binnen de werkzaamheden kunnen worden opgenomen. Natuurlijk maken ook de reguliere, poliklinische werkzaamheden deel uit van het pakket, zoals blessureconsulten en sportmedische onderzoeken.

Over ons

De Sportartsen Groep is verbonden aan OLVG. We zijn een van de tien opleidingsinstituten voor sportgeneeskunde in Nederland. Een groot gedeelte van de opleiding tot sportarts vindt in OLVG, locatie West plaats. De afdeling is stevig ingebed in het ziekenhuis. We doen veel topsportbegeleiding, onder andere voor Ajax, Nationale Opera & Ballet, de Nederlandse basketbalteams en diverse vechtsporten. Daarnaast werken we samen met de ALO en zijn we medisch verantwoordelijk voor het Team NL centrum Amsterdam (voorheen CTO Amsterdam), waar we zorg leveren voor 17 programma’s. Verder zijn we betrokken bij de medische ondersteuning van de bij Topsport Amsterdam aangesloten clubs, verenigingen en Regionale Trainingscentra. En er is een nauwe samenwerking met andere kennisinstellingen in Amsterdam, zoals Amsterdam UMC, VU en de HvA. Momenteel werken we met negen sportartsen en drie – vanaf januari vier – sportartsen in opleiding. Het grootste gedeelte van het jaar hebben we ook een coassistent op de afdeling. Ons team wordt ondersteund door vier baliemedewerkers.

We vragen

Wij zoeken iemand die:

  • communicatief sterk is;
  • empathisch vermogen heeft;
  • een team worker is;
  • ‘down to earth’ is;
  • over organisatietalent beschikt;
  • een netwerker is;
  • proactief en assertief is.

Je moet in het bezit zijn van een geldige registratie als sportarts en de nodige werkervaring als sportarts hebben.

We bieden

Je gaat deel uitmaken van een gezellig team, dat ook veel leuke dingen organiseert buiten het werk om. De sfeer is ongedwongen en laagdrempelig. Belangrijk om te weten, is dat je niet in dienst komt van het OLVG, maar als zelfstandige werkzaam wordt binnen De Sportartsen Groep. Tijdens een gesprek zullen we een passend voorstel voor vergoeding doen.

Solliciteren of meer informatie

Heb je interesse in deze functie? Stuur dan voor 15 oktober 2021 je sollicitatiebrief naar Simon Goedegebuure via mail s.goedegebuure@olvg.nl Wil je eerst nog meer weten? Neem dan contact op met Simon Goedegebuure of Niels Wijne, sportartsen van De Sportartsen Groep, via telefoonnummer 020-5108710. Zij staan je graag te woord!