Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Vacature: sportarts afdeling topsportgeneeskunde bij Sports Valley van ziekenhuis Gelderse Vallei Ede

Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) in Ede zoekt voor de afdeling topsportgeneeskunde een enthousiaste sportarts.
 
Lees hieronder de vacature van Ziekenhuis Gelderse Vallei.
 

Jouw baan
Als sportarts heb je een heel unieke en aantrekkelijke baan bij Sports Valley, het High Performance Medical Centre van Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) in Ede. Binnen Sports Valley ga je werken voor de afdeling topsportgeneeskunde. Je begeleidt en behandelt voornamelijk topsporters, waarbij je focus ligt op de zorg van de individuele en de teamtopsporter op nationaal en internationaal niveau. Daarnaast zet je je ook in voor de afdeling algemene sportgeneeskunde die gericht is op de sportmedische zorg van de recreatieve sporters en wedstrijdsporters in de regio. In nauwe samenwerking met je collega topsportartsen, sportartsen en andere medisch specialisten binnen het ziekenhuis ga je voor de beste sportzorg.

Je werkzaamheden in het ziekenhuis bestaan voornamelijk uit sportmedische onderzoeken en consulten. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan het verder ontwikkelen van Sports Valley, dat als expertisecentrum binnen ZGV breed gedragen wordt. Dit houdt in dat het ziekenhuis extra inzet op sportgerelateerde zorg én dat het jou als sportarts mooie uitdagingen en kansen biedt om je kennis en kunde volledig in te zetten!

Naast je werkzaamheden binnen het ziekenhuis, houd je inloopspreekuren en verzorg je de sportmedische begeleiding voor de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) op het TeamNL centrum Papendal.

Telefonische bereikbaarheidsdiensten maken deel uit van je werkzaamheden.
 

Wat breng jij mee

 • registratie als sportarts in het specialistenregister van RGS;
 • bij voorkeur een aantal jaren ervaring als sportarts;
 • affiniteit met de topsport en bij voorkeur ervaring in de topsportmedische zorg en begeleiding;
 • enthousiasme en passie om een waardevolle bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Sports Valley;
 • daarnaast zie je het als een uitdaging om te participeren in wetenschappelijk onderzoek en onderwijsactiviteiten.

Specifiek voor topsportgeneeskunde:

 • optimaal kunnen functioneren en beslissingen kunnen nemen in de trias topsporter-coach-medisch team, zowel voorafgaand, tijdens en na een groot toernooi of kwalificatiemoment in de topsport;
 • uitstekend vermogen om met topsporters, coaches en managers te kunnen communiceren en samenwerken; je beschikt over een goed inlevingsvermogen, bent standvastig en weet met overtuigingskracht en tact aan te sluiten op verschillende niveaus;
 • flexibiliteit hebben en teamplayer zijn ten aanzien van werktijden, bereikbaarheidsdiensten en vervanging van collega’s bij afwezigheid;
 • inzicht in de grensbelasting waarin je met topsporters werkt en het onderliggende mechanisme;
 • snel, ook onder druk, komen tot heldere diagnose en revalidatieaanpak bij blessures, ziekte, niet fit zijn;
 • kennis hebben van en inzicht hebben in prestatieprocessen, stagnatie of achteruitgang van het prestatievermogen en topsportrevalidatie.

Hier ga je werken

Ziekenhuis Gelderse Vallei is een ziekenhuis dat op basis van actuele kennis hoogwaardige, goed georganiseerde mensgerichte zorg levert. Het ziekenhuis biedt gezondheidswinst voor de patiënten en inwoners van de regio Gelderse Vallei met de speerpunten voeding, bewegen en slaap als basis van de zorg. Vanwege deze focus heeft ZGV een aantal kennis- en expertisecentra op de volgende gebieden: topsport en sport (Sports Valley), slaapproblematiek (Slaapcentrum), reuk- en smaakproblematiek (Reuk- en smaakcentrum) en darmleverzorg (DarmLeverCentrum). Op het gebied van onderzoek en innovatie werkt ZGV intensief samen met Wageningen University & Research. Voor voeding gebeurt dit binnen de Alliantie Voeding in de Zorg en voor bewegen en sport binnen het Sportinnovator Centrum.

Sports Valley is het sportmedisch expertisecentrum van ZGV. Hier kunnen sporters van elke leeftijd en elk niveau snel terecht voor alle sportmedische zorg en begeleiding. Het centrum biedt sportmedische diagnostiek, behandelingen en sportmedische onderzoeken. Sports Valley is er voor iedereen, van mensen die op een verantwoorde manier meer willen bewegen, beginnende sporters tot aan olympische en paralympische topsporters, nationaal en internationaal. Binnen Sports Valley werken verschillende medisch specialismen van ZGV samen. Dit zijn onder meer: topsportgeneeskunde en sportgeneeskunde, sportorthopedie, radiologisch centrum voor topsport, longgeneeskunde, cardiologie en neurologie (slaap).

Sports Valley is aangesloten bij de FSMI en is SCAS gecertificeerd. De topsportartsen, topsportradiologen, topsportlongarts en neuroloog-somnoloog zijn ook erkend High Performance Partner TeamNL van NOC*NSF. De afdeling topsportgeneeskunde van ZGV vormt samen met het Sport Medisch Centrum Papendal de sportmedische begeleidingsstaf voor de topsporters die trainen op het TeamNL centrum Papendal, één van de 5 Topsport Medische Centra van Nederland.

Bij ons krijg je

 • een afwisselende baan in een dynamische organisatie van 0,5 fte, op basis van een 45-urige werkweek (in 2022 mogelijk uitbreiding naar 0,8 fte);
 • in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband;
 • arbeidsvoorwaarden conform AMS (Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten).

Direct solliciteren of meer informatie

Direct solliciteren? Solliciteer dan voor 13 september 2021 via de website werkenbijgeldersevallei.nl. Wil je eerst meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Ton van Klaveren, manager Sports Valley, via 0318-435534, of Petra Groenenboom, sportarts en vakgroepvoorzitter, via 0318-433844. Zij vertellen je er graag meer over!