Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

VACATURE: DeSportarts Utrecht zoekt sportarts

Vacature DeSportarts Utrecht: In verband met oprichting van een ZBC en uitbreiding van de praktijk zijn wij per 1 februari 2024 op zoek naar een collega sportarts.

Sportarts 0,3 FTE / 1,5 dag (één dag spreekuur in Leidsche Rijn, en één dagdeel de Hoogstraat Revalidatie), met waarschijnlijk vlotte uitbreidingsmogelijkheid naar 2,5 dag/week.

Invulling van de dagen en tijden kan in overleg bepaald worden.

Als sportarts bij DeSportarts Utrecht werk je in een zelfstandig behandelcentrum op locatie binnen een eerstelijns gezondheidscentrum. Utrecht Leidsche Rijn is een groeikern met veel sporters, met een ‘sportiefste wijk van NL’ ambitie. Er zijn 5 Julius Leidsche Rijn gezondheidscentra. Je werkt op locatie Centrum.

Er is een prettige samenwerking met de ongeveer 25 huisartsen van Julius Leidsche Rijn. Je vervult een sleutelrol in de samenwerking met eerstelijns fysiotherapeuten, een ergotherapeut, dietist, podoloog en sinds kort is er ook samenwerking met een sport/GZpsycholoog.

DeSportarts biedt de bekende sportmedische zorg, maar heeft een bijzondere expertise in ‘herstel fysieke fitheid’ programma’s zoals post-COVID, maar ook de ambitie dit te verbreden naar bijvoorbeeld Fit4Surgery (www.operatiefit.nl). Herstel fysieke fitheid bestaat uit een intake met inspanningstest, een controle en een tweede test of een meerdaagse HRV meting. Hierdoor behoud je zicht op verloop van het traject, en stopt je begeleiding niet na het geven van een enkel advies. Verdeling tussen sportmedische onderzoeken en consulten is ongeveer 50/50.

Bedrijfsprofiel:
Kasper Janssen is DeSportarts Utrecht 5 jaar geleden begonnen als solist, maar de dienstverlening is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig Sportmedisch Centrum. Een hoge kwaliteit van zorg, meer tijd voor de patiënt en de dokter en een multidisciplinaire samenwerking staan hierbij centraal.

We hebben korte lijnen met het nabije ziekenhuis (Antonius), waaronder een goede samenwerking met de collega’s van de afdeling sportgeneeskunde, orthopedie en andere specialisten. Aanvullende diagnostiek is vlot geregeld via het MRIcentrum en Saltro.

Wij zien sporters, maar ook chronisch zieken op het spreekuur. We werken in een klein team (sportarts, bewegingswetenschapper, telefoniste) waarin je volop de kans krijgt je eigen inbreng en expertises te ontwikkelen.

Functieprofiel:
• Je bent geregistreerd sportarts
• Voorkeur gaat uit naar een ervaren sportarts (>3 jaar werkervaring) maar dit is geen vereiste.
• Je bent ondernemend en bereid te investeren in de gezamenlijke kennis van de organisatie.
• Je bezit een grote mate van zelfstandigheid en kijkt kritisch naar eigen handelen.
• Je bent sociaal en je bent bereid intensief samen te werken met je collega sportarts, de huisartsen en paramedici binnen het gezondheidscentrum.
• Je hebt ervaring met spiro-ergometrie

Wij bieden:
• Een zelfstandige sportgeneeskundige werkplek in een eerstelijns omgeving.
• De mogelijkheid tot het uitoefenen van sportgeneeskunde in de volle breedte van het vak.
• Een gevarieerde agenda, waarin sportmedische onderzoeken, inspanningstesten en consulten elkaar afwisselen.
• Voor de inspanningstesten word je na je inwerktijd ondersteund door een bewegingswetenschapper.
• De gelegenheid je verder te ontwikkelen binnen jouw eigen interessegebied.
• Optioneel onderdeel van de aanstelling is een dagdeel inspanningsfysiologie bij de Hoogstraat Revalidatie in Utrecht, waar je samen met de inspanningsfysioloog testen afneemt bij mensen met bijvoorbeeld een CVA, dwarslesie of andere beperking.
• De mogelijkheid tot het geven van nascholingen en webinars voor o.a. huisartsen en fysiotherapeuten.

Aanstelling:
Ben je een sportarts die op zoek is naar een zelfstandige werkplek, waarin de focus ligt op tijd voor de patiënt en jezelf? Wil je werken in een jong ZBC waarin innovatie en investeren in vakinhoudelijk kennis hoog in het vaandel staan? Ben je op zoek naar een fijne en gezellige werkplek met leuke collega’s binnen de eerste lijn? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar kasperjanssen@desportarts.nl

Tijdens de sollicitatieprocedure zal een passend honoreringsvoorstel gedaan worden. Een ZZP constructie heeft de voorkeur.

Informatie:
Voor meer informatie over de functie en de werkplek kun je contact opnemen met Kasper Janssen.

Telefoonnummer: 0618878016
E-mail: kasperjanssen@desportarts.nl
Website: www.desportarts.nl