Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Update Instructiedocument en Reglement Kwaliteitsvisitaties op de website!

Het Instructiedocument en het Reglement VSG Kwaliteitsvisitaties zijn beide gecorrigeerd conform de logistiek van het digitale systeem waar we nu mee werken. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe huisstijl door te voeren.

Beide documenten vind je hier.

Als sportarts ben je zelf verantwoordelijk voor je (her)registratie als medisch specialist en de verloopdatum daarvan. Herregistratie als sportarts dient één keer per 5 jaar te gebeuren. Check daarom tijdig via MijnRGS wanneer jouw registratie verloopt en meld je minimaal 6 maanden van te voren aan voor een kwaliteitsvisitatie van de VSG via dit formulier.
N.B. Je hoeft niet persé te wachten tot de deadline van je registratie, je kunt ook eerder in deze vijfjarencyclus de kwaliteitsvisitatie doen.

Om voor herregistratie in aanmerking te komen is de medisch specialist verplicht aan te tonen dat hij of zij heeft deelgenomen aan het kwaliteitsvisitatieprogramma van zijn wetenschappelijke vereniging. Voor de sportarts betekent dat een kwaliteitsvisitatie door de visitatoren van de Commissie Visitatie Sportartsen (CVS) van de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG).