Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sportorthopedisch jaarcongres 7 maart 2018

Op 7 maart 2018 organiseert Movement Academy in samenwerking met maatschap orthopedie Antonius Ziekenhuis het Sport Orthopedisch Jaarcongres.

In deze editie staat de Knie centraal. Knieklachten komen veel voor in de sport. Met name bij sporten met pivoterende bewegingen is de knie een hoog belast gewricht. Op dit congres zal worden ingegaan op de multi-ligamentaire letsels die voorkomen in de knie. De ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van dergelijke letsels staat zeker niet stil! Bij dit congres worden de meest recente ontwikkelingen besproken zodat je weer helemaal up to date bent.

In het programma 'Knieklacht aan banden' worden aan de hand van de ‘Patiënt Journey’ de nieuwe inzichten in knieklachten besproken. Hierin komt nadrukkelijk naar voren wat voor invloed deze klachten hebben op de patiënt. Verder zal er in het knieonderzoek worden verdiept en volgt een Live Surgery! Na deze operatie start de post-operatieve revalidatie en zal worden ingegaan op de fysiotherapeutische interventies in deze fase.

De kosten voor dit congres bedragen € 250,- (incl. BTW).