Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sportarts Victor Niemeijer en Fysiotherapeut Sander van de Hoef winnen Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde en reikt daarom ieder jaar de ‘Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde’ uit. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt:

  • beste proefschrift
  • beste wetenschappelijke artikel.

Tijdens de 15e editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres zijn op donderdag 28 november de prijzen uitgereikt.
Alle Vyaire prijzen 2019 450 pixels.png
Winnaar beste proefschrift uit 2018
De winnaar in de categorie ‘beste proefschrift’ is Victor Niemeijer geworden. Hij ontving een cheque ter waarde van € 2.000,- uit handen van Vyaire. Het proefschrift getiteld ‘Skeletal muscle characteristics and exercise intolerance in chronic heart failure’ werd door de jury onder voorzitterschap van Dr. Hans Tol hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde proefschriften. Een tweede plaats en cheque ter waarde van € 500 was er voor Stephan van der Zwaard met zijn proefschrift 'Why muscles matter, Optimizing sprint and endurance performance in athletes‘ Coen Bongers werd derde met zijn proefschrift 'Thermoregulatory responses and fluid balance control during exercise' en ontving een cheque van € 250.

De eerste prijs in de categorie ‘beste wetenschappelijke artikel’ werd uitgereikt aan Sander van de Hoef. Zijn artikel ‘Does a bounding exercise program prevent hamstring injuries in adult male soccer players? – A cluster‐RCT’ werd hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde artikelen. Aernout Snoek – 'Impact of a Graded Exercise Program on V˙O2peak and Survival in Heart Failure Patients' en Bas Habets - 'Return to Sport in Athletes with Midportion Achilles Tendinopathy: A Qualitative Systematic Review Regarding Definitions and Criteria.'

De Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde is ingesteld door de Vereniging voor Sportgeneeskunde en wordt financieel mogelijk gemaakt door Vyaire.