Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Oproep: Studie relatie infectie met SARS-CoV-2 en de (nachtelijke) Heart Rate Variabiliteit?

OPROEP 

Mijn naam is Erik Jansen en ik woon en werk als huisarts in Gemert Bakel, een van de door COVID-19 stevig getroffen gemeenten. In de periode voor de COVID-19 crisis trainde ik voor de marathon van Rotterdam. Toen ik zelf ziek werd door Sars-CoV-2, droeg ik voor de trainingen dag en nacht mijn sporthorloge. Het viel me op dat al vóór ik klachten kreeg en nog enkele weken daarna, mijn nachtelijke Heart Rate variabiliteit (HRV) sterk daalde ten opzichte van de maanden daarvoor. Daarom vraag ik me af:

Is er een relatie tussen infectie met SARS-CoV-2 en de (nachtelijke) Heart Rate Variabiliteit?

Want als die relatie er is kunnen we HRV misschien gebruiken om meer te kunnen zeggen over het verloop van de ziekte en het herstel.

Daarom ben ik op zoek naar mensen die net als ik COVID-19 hebben of hebben gehad en die dag en nacht hun Polar Ignite, Polar Vantage M Polar Vantage V of õura ring dragen. Ik zou daarbij graag een beroep doen op uw vereniging. Zou u leden en patiënten willen attenderen op de CoHRV studie en hen willen vragen een bijdrage te leveren aan ons onderzoek naar COVID-19? Bijvoorbeeld door onze website of socials te delen?

Meer over de studieopzet, en onze vraag om hulp vindt u op onze website: cohrv.org.

 

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet, Erik Jansen huisarts-onderzoeker