Nick van der Horst en Vincent Aengevaeren winnen Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde 2018

De Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) stimuleert het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sportgeneeskunde en reikt daarom ieder jaar de ‘Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde’ uit. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt:

  • beste proefschrift
  • beste wetenschappelijke artikel. 

Ook dit jaar is weer ruimschoots gehoor aangegeven aan de oproep en zijn elf proefschriften en zeven wetenschappelijke artikelen ingediend.
 
Tijdens de 14e editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres zijn op donderdag 29 november de prijzen uitgereikt.
 
Winnaar beste proefschrift uit 2017
De winnaar in de categorie ‘beste proefschrift’ is Nick van der Horst geworden. Hij ontving een cheque ter waarde van € 2.000,- uit handen van Vyaire.

werd door de jury onder voorzitterschap van Dr. Hans Tol hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde proefschriften.


De eerste prijs in de categorie ‘beste wetenschappelijke artikel’ werd uitgereikt aan Vincent Aengevaeren. Zijn artikel ‘Relationship between lifelong exercise volume and coronary atherosclerosis in athletes’ werd hoger gewaardeerd dan de twee andere genomineerde artikelen.

 
De Vyaire Prijs voor Sportgeneeskunde is ingesteld door de Vereniging voor Sportgeneeskunde en wordt financieel mogelijk gemaakt door Vyaire.