Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Medisch symposium: "Genees & Kunst 14"

Op zaterdagmiddag 29 maart 2014 organiseert de NVDMG haar 14e Symposium ‘Genees & Kunst 14’ in ‘La Bonbonnière’ te Maastricht.

In 2007 organiseerde de NVDMG haar 5e symposium “Genees en Kunst 5” in Maastricht bij de presentatie van het ‘Multidisciplinair Spreekuur voor de Kunsten’ van het MUMC+. In 2014 is de aanleiding om weer naar Maastricht te gaan het afscheid / pensioen van mw. dr. M.D.F. (Marjon) van Eijsden-Besseling, revalidatiearts, oprichtster van - en stuwende kracht achter - dit bijzondere spreekuur in het MUMC+.

Het Symposium wordt in nauwe samenwerking met de Raad van Bestuur en de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het MUMC+ georganiseerd. Uiteraard staan de medewerkers van het ‘Multidisciplinair Spreekuur voor de Kunsten’ centraal. De NVDMG prijst zich gelukkig met de steun en gastvrijheid van het MUMC+.

De NVDMG richt zich primair op artsen en psychologen, maar het Symposium staat open voor alle andere belangstellenden, met name voor wetenschappers, paramedici - zoals o.a. fysiotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten - en dansers en musici. De NVDMG is opgericht op 1 april 2005 en heeft inmiddels bijna 300 leden, waaronder veel huisartsen en vertegenwoordigers uit 22 verschillende medische specialismen. Het MUMC+ is instellingslid van de NVDMG.

Meer informatie.

Er is accreditatie voor o.a. sportartsen.