Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Inschrijving geopend voor Basiscursus Sportgeneeskunde

Datum: donderdag 21 september t/m zaterdag 23 september 2017 & donderdag 07 december 2017 t/m zaterdag 09 december 2017
Locatie: Nationaal Sportcentrum Papendal, Arnhem
Doelgroep: Aios-sportgeneeskunde, huisartsen, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, basisartsen, revalidatieartsen, overige artsen met belangstelling voor sportgeneeskunde of werkzaam binnen de sportgezondheidszorg
Accreditatiestatus: Huisartsen: 21 punten. Doordat accreditatie is verleend aan huisartsen kunnen de punten ook bijgeschreven worden in het dossier voor sociaal geneeskundigen buiten het eigen vakgebied; MSK-artsen: 12 uur vakspecifiek MSK en 12 uur algemeen

Het belang van sporten en bewegen voor de gezondheid is inmiddels duidelijk erkend, ook in de medische wereld. De huidige medische opleiding gaat echter nog maar op zeer beperkte mate in op deze materie. In de dagelijkse praktijk worden artsen in toenemende mate geconfronteerd met vragen over sportblessures, een actieve leefstijl en sportadvisering bij patiënten met een chronische aandoening.

Tijdens de cursus komen de meest recente inzichten over de gunstige en nadelige effecten van sporten en bewegen aan bod. Er wordt uitgebreid ingegaan op het praktisch handelen in de praktijk door veel met casuïstiek, workshops en practica te werken.

De cursus is zeer praktisch van opzet en reikt kennis en vaardigheden aan over veel voorkomende sportmedische problemen uit de dagelijkse praktijk. Daardoor kunnen de verworven kennis en vaardigheden meteen in de dagelijkse praktijk toegepast worden. Van de cursisten wordt een actieve participatie verwacht.

Uw collega's beoordelen de Basiscursus Sportgeneeskunde als volgt:

  • "Zeer enthousiaste en betrokken docenten!"
  • "Zeer praktisch toepasbare kennis in begrijpelijke vorm voorgeschoteld. Nodigt uit tot directe toepassing". 
  • "Erg leuke en leerzame cursus. Goed in opzet en in proportie met leren en zelf doen. Erg interactief."
  • "Praktisch zeer waardevol voor huisarts. Doelgericht en toepasbaar in de dagelijkse praktijk."

Inschrijven