Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Al ingeschreven voor het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres?

De Vereniging voor Sportgeneeskunde bestaat 50 jaar – reden voor een speciale editie van het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres Op donderdag 26 en vrijdag 27 november 2015 is Eindhoven de plek waar sportartsen, sportfysiotherapeuten, onderzoekers en andere professionals in sportgezondheidszorg elkaar treffen tijdens het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres. Dit keer kiezen we voor een andere opzet, waarbij plenair absolute topsprekers ingaan op de verschillende sportmedische onderwerpen. Internationale keynotes en plenaire sessies rond één specifiek thema wisselen elkaar af. 

Het programma staat online. Dit jaar is er een volledig plenair programma, gebouwd rond de vier uitstekende keynote sprekers. Eerste keynote spreker is prof. Jon Karlsson, de internationaal geroemde expert die aangeeft welke stappen er de afgelopen 25 jaar zijn gezet op het gebied van de behandeling van sportongevallen. Op donderdagmiddag spreekt prof. Andrew Carr van Oxford University over zijn onderzoek naar behandeling van rotator cuff tendinopathie. Vrijdag start met een lezing van prof. Romualdo Belardinelli uit Ascona. Hij bespreekt de mogelijkheden van CPET in cardiologie en sportgeneeskunde. Het congres sluit af met een boeiende bijdrage van prof. Claus Reinsberger over neuroscience. 

Daarnaast zijn er vier plenaire sessies rond actuele thema's:

  • de Achillespeesruptuur
  • Chronische klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (patellofemoraal pijnsyndroom, de supraspinatus tendinopathie, mediaal tibiaal stress syndroom en adductoren tendinopathie)
  • Multidisciplinaire hartrevalidatie
  • Revalidatie en training in de oncologie

Naast het plenaire deel is er een nevenprogramma waarbij genomineerden voor de Prijs voor Sportgeneeskunde én jonge onderzoekers hun nieuwe onderzoeksresultaten presenteren. 

Bekijk de website met alle beschikbare informatie en schrijf u snel in! Er is weer een speciaal aanbod voor de sportarts die zijn sportfysiotherapeut meeneemt naar het congres; u ontvangt namelijk beide korting op de deelnameprijs!