Wetenschappelijke avond nr. 2 - Sport & Neurologie UITGESTELD

Datum: 
dinsdag 21 april 2020
Locatie: 
Bilthoven
Doelgroep: 
AIOS-sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen
Accreditatiestatus: 
Deze avond is voor sportartsen door de VSG en voor huisartsen door het College voor Accreditering van de KNMG geaccrediteerd voor 3 punten.

In het kader van de deskundigheidsbevordering organiseert de SOS namens de Vereniging voor Sportgeneeskunde (VSG) ieder jaar wetenschappelijke bijeenkomsten. De sprekers op deze wetenschappelijke bijeenkomst houden voordrachten met betrekking tot het onderwerp Sport & Neurologie.

De Werkgroep Sport & Neurologie (WSN) is een officiële werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en bestaat inmiddels een jaar. Neurologen met een meer dan gemiddelde interesse en expertise hebben de handen ineen geslagen om sporters met neurologische problemen in de meest brede zin van het woord te helpen. De WSN is er voor de (top-)sporter met een (nieuw) neurologisch probleem, spontaan of door het sporten, maar ook voor de neurologische patiënt die wil sporten.

De drie bestuursleden van de WSN zullen zich voorstellen en inhoudelijk dieper op bepaalde “sport-neurologische” kwesties ingaan.

  • Dorus Fennis, neuroloog te Harderwijk, zal de WSN introduceren en de visie en doelen van de WSN voor de komende jaren uitdiepen.
  • Ernest Wouda, neuroloog te Amsterdam vertelt over sport-specifieke entrapment neuropathieën en over rugproblemen bij sporters, o.a. wat te doen met hernia’s.
  • Erik van Wensen, neuroloog in Apeldoorn vertelt u alles wat u wilt weten over het onderwerp van zijn promotie onderzoek: de Focale Taak-Specifieke Dystonieen bij sporters zoals de Yips, Darteritus, de Zwabbervoet en het Lost-Move-syndrome. Datum/tijdstip

Deze wetenschappelijke bijeenkomst wordt gehouden op dinsdag 21 april 2020 vanaf 19.00 uur.

Klik hier voor het programma

Kosten
De kosten voor deze bijeenkomst bedragen € 80,-- voor VSG leden en € 125,-- voor niet VSG leden.  

Inschrijven
Via Aanmelder

Meer informatie
De organisatie van deze avond is uitbesteed aan de SOS. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de SOS tel. 030-225 22 90.