Voeding en Sport

Datum: 
donderdag 13 februari 2020 t/m vrijdag 14 februari 2020
Locatie: 
Maastricht School of Management (t.o. Universiteit Maastricht), Endepolsdomein 150 Maastricht.
Doelgroep: 
Sportartsen en overige artsen en AIOS-sportgeneeskunde (3e en 4e jaars)
Accreditatiestatus: 
De cursus is door de VSG voor sportartsen geaccrediteerd voor 11 punten. Voor huisartsen is de cursus voor 11 punten geaccrediteerd door het College van Accreditatie van de KNMG.


Voeding en de inname van vocht kan van grote invloed zijn op de gezondheid en de prestatie van een (top-)sporter. Het is dus voor een (sport-)arts van groot belang om te weten aan welke randvoorwaarden deze voeding dient te voldoen en hoe het voedingsgedrag van een sporter beïnvloed kan worden om gezondheidsbeïnvloeding en/of prestatieverbetering te bewerkstelligen.
• In deze tweedaagse cursus zal worden ingegaan op de huidige stand van zaken qua wetenschappelijke kennis over voeding en vochtopname in verschillende sportsituaties en bij verschillende takken van sport.
• Daarnaast zal er specifiek aandacht worden besteed aan het optreden van maagdarmklachten bij sporters en de preventie respectievelijk de behandeling daarvan.
• Naast uitgebreide aandacht voor de wetenschap, wordt in de cursus ook ingegaan op de praktijk van te geven voedingsadviezen aan sporters.

Programma
Klik hier voor het programma

Doelgroep
•  Sportartsen en overige artsen en Aios sportgeneeskunde (3 en 4e jaars). Deze cursus maakt deel uit van het verplicht cursorisch onderwijs in het kader van de opleiding tot sportarts.

Er wordt van uitgegaan dat de cursisten het hoofdstuk ‘Lichaamssamenstelling, voeding en sport’ uit het boek ‘Inspannings- en sportfysiologie’ van Jack Wilmore en David Costill hebben doorgenomen.

Aantal deelnemers
Het maximaal aantal cursisten bedraagt 25.  

 Docenten
• Prof. Dr. Luc van Loon, Universiteit van Maastricht, M3 Research Group
• Dr. Lex Verdijk, Universiteit van Maastricht
• Dr. Jorn Trommelen, Universiteit van Maastricht
• Cindy van der Avoort, Sports Diettitian Nutritions, Han University
• Prof. Dr. Robert Jan Brummer, Örebro Universiteit in Örebro

Overnachting
Voor een overnachting kunnen wij u Apart Hotel Randwyck te Maastricht aanbevelen. Reserveren kunt u via nummer 043-361 6835. De kosten voor de overnachting zijn voor uw eigen rekening.

Bereikbaarheid
De Maastricht School of Management is bijzonder goed bereikbaar met de trein (station Maastricht Randwyck). Mocht u toch beslissen met de auto te willen komen, dan maken wij u erop attent dat er beperkte mogelijkheden tot (betaald) parkeren zijn.

Certificaat
De deelnemers ontvangen aan het einde van de cursus een certificaat.

Kosten
De prijs voor deze cursus incl. maaltijden en cursusmateriaal bedraagt € 895,--.
Deze cursus maakt deel uit van het verplicht cursorisch onderwijs in het kader van de opleiding tot sportarts.

Inschrijven
Klik hier voor het aanmeldformulier