Vacature: Sport- en Beweegkliniek

De Sport- en Beweegkliniek, één van de eerste Zelfstandige Behandel Centra(ZBC) sportgeneeskunde in Nederland, is i.v.m. groei op korte termijn op zoek naar een

sportarts(m/v) 0,2 fte met optie tot groei.

 

Algemene informatie
De Stichting Sport- en Beweegkliniek komt voort uit het vroegere SMA Haarlem. Sport- en Beweegkliniek is een jong dynamisch Zelfstandig Behandel Centrum(ZBC) en is volledig autonoom. Momenteel herbergt Sport- en Beweegkliniek 3 locaties, te weten locatie IJsbaanlaan Haarlem, locatie Heliomare en locatie GCH Haarlemmermeer in Hoofddorp. De vakgroep sportgeneeskunde bestaat uit 4 sportartsen. Bedrijfsmatig wordt het ZBC gerund door een directeur-bestuurder in duaal management met een algemeen manager(MT). De Raad van bestuur werkt intensief samen met een 3 leden tellende Raad van Toezicht.
 

Onze kernwaarden zijn “Zorg met passie, service gericht, laagdrempelig en betrouwbaar”. De medisch specialisten van de Sport- en Beweegkliniek werken nauw samen met de medisch specialisten van Spaarne Gasthuis, Heliomare(NAH patiënten, post COVID-19 IC), enkele andere omliggende ziekenhuizen, enkele gezondheidszorgcentra en ZBC’s en beschikken over een landelijk netwerk van gespecialiseerde aanpalende specialisten. Er zijn van oudsher zeer goede contacten met de huisartsen en (sport)fysiotherapeuten in de regio. Per aanvang 2021 openen wij 1-2 nieuwe vestigingen.

Sport- en Beweegkliniek staat voor kwalitatief hoogwaardige medisch specialistische beweeg gerelateerde zorg ondersteund door gedegen apparatuur(Care Fusion/Siemens) bestaande uit:

 • expertise op het gebied van peesaandoeningen en degeneratieve pathologie van het bewegingsapparaat
 • kwalitatief hoogwaardig aanbod aan musculoskeletale beeldvorming inclusief MSK bespreking
 • musculoskeletale echografie door 2 daarin gespecialiseerde sportarts(en)echogeleide interventies door 1 van de sportartsen zowel intra- als extra-articulair waaronder barbotage, PNT, PRP en marcaïnisatie technieken
 • inspanningsdiagnostiek bij (top)sporters en patiënten met inspanning gebonden klachten
 • Exercise is Medicine bij patiënten post COVID-19(incl. post IC) en bij chronische (leefstijl gerelateerde) aandoeningen(m.n. hartziekten, niet aangeboren hersenletsel(NAH)-Heliomare, oncologische zorg).
 • participatie in opleiden van coassistenten en semiartsen
 • deelname aan multicenter- en lokale onderzoekslijnen binnen bestaande samenwerkingsverbanden. Op grond van onze groei in zowel volume(m.n. inspanningsdiagnostiek en echografie) als complexiteit zijn wij op zoek naar een dynamische ondernemende collega die zich aangetrokken voelt tot onze visie en manier van werken gekenmerkt door “ondernemerschap, verdieping, visie op zorg, participatie, betrokkenheid en hart voor de zaak”; dat alles in een hecht en informeel team.

Functie inhoud en ontwikkelingskansen
In het bijzonder:

 • mede verantwoordelijkheid in verdere door ontwikkeling van 1 van de (nieuwe)neven locaties
 • daarbij optie tot verdieping in musculoskeletale echografie en behandeltechnieken gezien bovenstaande.

Algemeen:

 • houden van reguliere consult-spreekuren
 • inspanningsdiagnostiek consulten bij grotendeels verwezen populatie patiënten
 • begeleiding coassistenten en semiartsen optie tot ontwikkeling van nieuwe themapoli’s
 • optie tot aangaan van vernieuwende multidisciplinaire samenwerkingsverbanden
 • opvang seizoensgebonden aanbod aan sportmedische onderzoeken
 • optie m.b.t. participatie in onderzoek.

Uw profiel
BIG geregistreerd sportarts of in het laatste jaar van uw opleiding. U bent een teamspeler en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden als het gaat om de omgang met patiënten, medewerkers, collegae en externe( para-)medische partners. U voelt zich aangetrokken tot termen als participatie, flexibiliteit en ondernemerschap.

Aanstelling
U werkt als zelfstandig ondernemer en declareert aan de stichting uw werkzaamheden. Tijdens de sollicitatieprocedure zal een passend honoreringsvoorstel gedaan worden. Startdatum is nader overeen te komen

Reageren
Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met mevr. Iris Krijgsman, algemeen manager of dhr. Jan-Willem Dijkstra, sportarts/directeur-bestuurder onder tel 023-5258080 of 06-24608982. Uw sollicitatie met curriculum vitae zien wij graag vóór 17 december as tegemoet en kunt u richten aan dhr. H.J.W. Dijkstra, Sport- en Beweegkliniek, IJsbaanlaan 4 B,2024 AV Haarlem of per mail aan info@sport-en-beweegkliniek.