Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Thema-avond 'Beroepsgeheim: veilig in de sportgezondheidszorg?'

Informatie die een sporter met je deelt blijft tussen jou en de sporter. Klinkt vanzelfsprekend, maar als zorgverlener in dienst van een bond, club of betaald voetbalorganisatie is dit niet altijd gemakkelijk.

  • Hoe zorg je ervoor dat je werkt aan een vertrouwensrelatie met je sporter/patiënt zonder in problemen te komen met de belangen van je werkgever?
  • En wat als je werkgever van spelers eist dat zij een contract tekenen waarin zij toestemming geven dat alle medische informatie gedeeld mag worden met het begeleidingsteam?

Deze en andere dilemma’s komen aan bod tijdens een thema-avond die de Medisch Ethische Commissie van de VSG samen met Marjan Olfers, hoogleraar Sport en Recht aan de VU, op dinsdag 30 oktober a.s. organiseert. 

Schrijf je in voor deze interactieve avond rondom casuïstiek uit de sportmedische praktijk. Deskundigen vanuit verschillende disciplines (sportarts, jurist, sporter, manager) geven een korte inleiding. Aansluitend is het aan de deelnemers om in een constructieve discussie te onderzoeken welke sportmedisch ethische dilemma’s en oplossingsrichtingen geformuleerd kunnen worden.

Ook als je geen sportarts bent, maar wel werkzaam in de (top)sport, bijvoorbeeld als paramedicus of jurist en geïnteresseerd bent in dilemma’s rondom het beroepsgeheim, ben je welkom op deze avond.

Heb je zelf te maken gehad met een ethisch dilemma uit de sportmedische praktijk dat je tijdens deze thema-avond (geanonimiseerd) wilt delen met collega’s en deskundigen, neem dan contact op met Corine Ottevanger via 030-2252290 of corineo@sportgeneeskunde.com
 
Kosten
€ 35,- inclusief broodjes
 
Datum en tijd
Dinsdag 30 oktober 2018 van 19.00-22.00 uur.

Locatie
Vereniging voor Sportgeneeskunde
Professor Bronkhorstlaan 26 in Bilthoven.
 
Accreditatiestatus
Accreditatie wordt aangevraagd bij de Vereniging voor Sportgeneeskunde.  
 
Doelgroepen
(Sport)artsen, (sport)fysiotherapeuten, sportmasseurs, juristen, managers sportorganisaties.
 

Aanmelden