Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Symposium nazorg, nacontrole en revalidatie bij kanker

Voor dit symposium is accreditatie aangevraagd bij de VSG

Op woensdag 9 oktober 2013 organiseert IKNL een symposium over nazorg, nacontrole en revalidatie bij kanker in het Jaarbeurs Congrescentrum, Utrecht. Een inspirerende dag waarbij de sprekers u informeren over nieuwe ontwikkelingen en goede voorbeelden voor zorgverbeteringen. Dit symposium is bestemd voor alle professionals betrokken bij oncologische nacontrole en nazorg, inclusief revalidatie en psychosociale zorg.

Keynote spreker is Catharine Alfano, PhD., van het Office of Cancer Survivorship van het National Cancer Institute te Rockville, V.S. Zij geeft haar visie op Cancer survivorship care in de Verenigde Staten. Aansluitend geven vooraanstaande sprekers hun visie op de Nederlandse oncologische nazorg vanuit het perspectief van huisartsgeneeskunde, oncologie en revalidatiegeneeskunde. Ook nieuwe ontwikkelingen als de zorgstandaard en ICT en zelfmanagement hebben een plek in het plenaire deel van het programma.

In de verschillende parallelsessies wordt een groot scala aan onderzoeks- en praktijkprojecten op het gebied van nazorg, nacontrole en revalidatie gepresenteerd, als inspirerende, vernieuwende voorbeelden.  

Lees verder op: http://www.iknl.nl/page.php?id=3296&nav_id=111