Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Studieavond voor sportmasseurs over de enkel: trauma en revalidatie

Datum: woensdag  14 januari 2015 van 19:30-21.30 uur.
Locatie: kantine SC Emmeloord, Espelerlaan 84, Emmeloord
Presentatie: Valentijn Rutgers, sportarts en Mark Peters en Robbert de Grauw, sportfysiotherapeuten
Opgave: aanmelden via info@sportgeneeskundedrenthe.nl.

NB: deelname is € 5,00, en gaat op volgorde van aanmelding; er is een beperkt aantal plaatsen.

Accreditatie wordt aangevraagd.

Programma:
1 wat is een enkelverstuiking: anatomie en pathologie.
2. opvang en begeleiding van sporters met enkelverstuiking.
3. voorkomen van recidieven.
4. (inter)actief gedeelte.

Over de sprekers:

Sportarts Valentijn Rutgers heeft een eigen sportgeneeskundige praktijk “Sportgeneeskunde Drenthe”  in Meppel en ook in Emmeloord, in GC De Wilg. Naast zijn werkzaamheden in zijn praktijk (waar onder blessureconsulten, sportkeuringen, sportmedische onderzoeken, inspanningstesten, trainingsbegeleiding) begeleidt hij ook verschillende sportploegen (New Balance schaatsteam, Noordelijk mountainbiketeam) en individuele (top)sporters.

Zie ook www.sportgeneeskundedrenthe.nl.

Sportfysiotherapeut Mark Peters is werkzaam bij Fysiotherapie Bakker in Emmeloord. Na zijn opleiding in Zuid Limburg heeft hij in Stuttgart  (D) Sportfysiotherapie gestudeerd en VFB Stuttgart begeleid.  Sinds 15 jaar is Mark betrokken bij Flevo Boys en vormt hij samen met de verzorgster en hersteltrainer de medische  staf bij Flevo Boys 1. Vanaf de locatie op “Sportpark Ervenbos”  bieden zij naast reguliere fysiotherapie ook diverse specialisaties als Manuele Therapie, Medische Fitness en ZwangerFit®. Zie ook www.fysiotherapiebakker.nl.

Sportfysiotherapeut Robbert de Grauw is werkzaam bij Fysiotherapie Praktijk De Wilg in Emmeloord. Na de opleiding in Nijmegen in  1997 te hebben afgerond is hij eerst een tijd werkzaam geweest in het buitenland om in januari  2002 toe te treden tot de maatschap Fysiotherapie, met als specialisatie revalidatie van knietrauma’s. Robbert is al jaren betrokken bij de begeleiding van diverse teams  van Sportclub Emmeloord. Fysiotherapie Praktijk De Wilg heeft naast de reguliere fysiotherapie ook diverse specialisaties in huis zoals manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemfysiotherapie, oncologische revalidatie, medisch fitness en beweeggroepen. Verder is de praktijk aangesloten bij Olympisch Netwerk Flevoland en het Schouder Netwerk Zuidwest Friesland-Noordoostpolder.Zie ook www.fysiotherapie-dewilg.nl