Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg publiceert scholingsagenda 2018

Of het nu om advisering of om medische zorg gaat, onderwerpen op het gebied van sportgezondheidszorg zijn in een groot aantal medische specialismen aan de orde van de dag. De Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg biedt cursussen en workshops aan met als doel de kwaliteit van de sportgezondheidszorg te verhogen, waardoor sporters en patiënten een optimale advisering en zorg geboden kan worden. Ook voor 2018 is er een divers aanbod van scholingen gerealiseerd. Zo worden er bijvoorbeeld wetenschappelijke avonden georganiseerd met de thema's liesblessures, hersenletsels, duikgeneeskunde en trainingsbelasting in relatie tot blessures bij teamsporters en wordt er in september en december een Basiscursus Sportgeneeskunde gegeven. Voor een aantal scholingen is de inschrijving al geopend. De volledige scholingsagenda is te bekijken op www.sportgeneeskunde.com/nascholingsagenda

Om op de hoogte te blijven van het scholingsaanbod van de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg is er een 'SOS cursus alert'. Middels deze nieuwsbrief worden geïnteresseerden per mail geïnformeerd over scholingen. Aanmelden voor de 'SOS Cursus alert' kan via deze link.

Accreditatie
Alle scholingen zijn/worden geaccrediteerd voor sportartsen en huisartsen. Per scholing wordt gekeken of er ook accreditatie wordt aangevraagd voor andere specialismen. Dit wordt per scholing vermeld.