Sportmedische Aspecten van Wielersporten

Datum: 
vrijdag 13 september 2019
Locatie: 
Bilthoven
Doelgroep: 
Sportartsen, AIOS sportgeneeskunde, huisartsen en overige artsen.
Accreditatiestatus: 
Deze cursus is voor sportartsen voor 6 punten geaccrediteerd. De cursus is door het College van Accreditering van de KNMG voor huisartsen geaccrediteerd voor 6 punten.

Fietsen is een in populariteit groeiende sport. Met 1.4 miljoen fietsfanaten staat wielrennen in de top-3 van populairste sporten in Nederland. Steeds meer mensen beginnen met wielrennen met name om lange en zware tochten te gaan fietsen. Denk hierbij ook aan de sponsorevenementen zoals de ‘Alpe d’Huzes’ en ‘Tour for Life’. De praktijk leert dat niet alleen ervaren wielrenners, maar ook de minder ervaren wielrenner zijn grenzen wil verleggen (al dan niet om geld binnen te halen voor het goede doel). Niet iedere wielrenner weet echter even goed hoe hij/zij zich moet voorbereiden. Velen van hen zullen met vragen naar het Sportmedisch advies centrum/de Sportmedische instelling komen voor advies of met de vraag of u een ‘gezondheidsverklaring’ af kunt geven die in het buitenland vaak verplicht is (BasisPlus Sportmedisch onderzoek).

Dat is dan ook de reden waarom de SOS vrijdag 13 september 2019 een cursus Sportmedische Aspecten van Wielersporten organiseert.

Download de complete folder met het programma  

Kosten

De prijs voor deze cursus inclusief lunch en cursusmateriaal bedraagt € 325,--.

Inschrijven

Inschrijfformulier