Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sportarts wint 30.000 euro voor app Puffer

Vorige week vrijdag maakte de Vodafone Foundation de winnaars van de vierde editie van de Mobiles for Good Challenge bekend. Deelnemers aan de challenge zijn social enterprises die met mobiele technologie maatschappelijke problemen oplossen. Vrijdag mochten zij hun start-up presenteren aan een zeskoppige jury. De winnende start-ups hebben dit jaar oplossingen voor diverse maatschappelijke thema’s gepresenteerd, waaronder de mantelzorg, arbeidsmarkt en gehandicapten.

De zes winnende teams ontvangen een startkapitaal van 30.000 euro en mogen deelnemen aan een Bootcamp, waarbij de start-ups vier maanden intensief begeleid worden om hun idee naar de markt te brengen.

Een van de zes winnaars is sportarts Jean Driessen. Hij wint met zijn onderneming Center of Excellence Amersfoort € 30.000 voor de app ‘Puffer’. Puffer verbetert door middel van videobeelden de diagnose en medicatie van astma-aanvallen bij kinderen. Circa 10 tot 20% van de kinderen van 4-8 jaar wordt behandeld met astmamedicijnen. Het correct gebruiken van de medicijnen is voor zowel ouders als artsen erg lastig. De app, genaamd Puffer, helpt ouders door middel van video-feedback de juiste behandeling te bieden. Zodat het kind weer kan spelen en minder last heeft van bijwerkingen.

Meer over de awards op: www.mobilesforgood.nl