Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Sport Cardiology Symposium: The veteran athlete’s heart

Op maandag 3 juli om 14.30 uur verdedigt Thijs Braber zijn proefschrift “Cardiac CT in middle-aged athletes” gebaseerd op het Measuring Athlete’s Risk of Cardiovascular events (MARC) onderzoek. Klik om het artikel aangaande het proefschrift te lezen. Voorafgaand aan de verdediging wordt een ochtendsymposiumThe veteran athlete’s heart” in het Academiegebouw in Utrecht georganiseerd waarvoor u uitgenodigd bent. Klik om het programma te bekijkenartikel aangaande het proefschrift te lezen.

Gerenommeerde sprekers (o.a. Paul Thompson en Sanjay Sharma, sportcardiologen met ruime klinische ervaring en mede-auteurs van recente sportcardiologische richtlijnen) zullen een bijdrage leveren. Ook de recente, net in Circulation verschenen, MARC publicatie over de relatie tussen levenslange intensieve sportbeoefening en coronaire atherosclerose komt aan de orde. De voertaal is Engels.

Deelname aan het symposium kost €25,-.

In verband met het beperkte aantal zitplaatsen en de catering is het van belang te weten of u komt. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: SportCardiologySymposium@umcutrecht.nl.

Er is geen accreditatie aangevraagd voor het symposium.