Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Oproep Expert meeting CREDO; CRiteria for Early Diagnosis of Osteoarthritis

Artrose is en blijft een veel voorkomende aandoening met een grote impact op de kwaliteit van leven van patiënten. Door devergrijzing en de obesitas epidemie is de verwachting dat het aantal mensen met artrose de komende jaren zal blijven stijgen.
Nationale en internationale experts zijn het er over eens dat het voor een optimale behandeling van de artrosepatiënt essentieel is dat de diagnose accuraat en vroeg in het ziekteproces gesteld kan worden. Helaas stellen de beschikbare diagnostische criteria voor artrose, bijvoorbeeld de radiologische Kellgren&Lawrence criteria of de American College of Rheumatology (ACR) criteria, de
diagnose pas laat in het ziekteproces. 

CREDO is een project dat onlangs door het Reumafonds is gehonoreerd aan de onderzoekers van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. Het doel van CREDO is om diagnostische criteria voor vroege knie- en heupartrose te ontwikkelen met data uit de CHECK studie. Voor dit project gebruiken wij de expert diagnose als gouden standaard. Hiervoor zijn we op zoek naar experts die: 

  • Huisarts, reumatoloog, orthopeed, revalidatiearts of sportarts zijn
  • 2 of meer jaar klinische ervaring hebben met de behandeling van artrosepatiënten
  • Beschikbaar zijn op 25 mei 2018 (10.30 – 17.00 uur te Erasmus MC) 

Lees verder (PDF).