Opfriscursus Emergency Sports Medicine CCC - UEFA Football Doctor Education Programme

Datum: 
woensdag 17 oktober 2018 t/m donderdag 18 oktober 2018
Locatie: 
Schola Medica, Orteliuslaan 750, 3528 BB Utrecht.
Doelgroep: 
CCC-leden en/of artsen werkzaam in sportmedische begeleiding
Accreditatiestatus: 
Accreditatie wordt aangevraagd voor sportartsen en huisartsen.

UEFA Football Doctor Education Programme
Spoedzorg is een belangrijk onderdeel van het handelen van medici werkzaam in sportmedische begeleiding. Hoewel het weinig frequent voorkomt dat de arts in een sportmedische setting levensreddende handelingen moet verrichten dienen de benodigde competenties daartoe aanwezig te zijn.

Als vervolg op de reeds bestaande Emergency Sports Medicine Course (ESMC) is een Opfris ESMC ontwikkeld. In deze Opfris ESMC wordt een herhaling aangeboden van ABCDE training met nieuwe scenario’s. Tevens wordt opnieuw geoefend in Basic Life Support (BLS)-AED en ABCDE vaardigheden.

Leerdoelen
Herhaling van BLS-AED en ABCDE training met behulp van scenario trainingen.

Eindtermen
Algemeen diagnostisch en therapeutisch handelen bij ‘sportende patiënten’ met acute aandoeningen. De cursus zal afgesloten worden met zowel een scenario assessment als een theoretische toets.

Docenten
Alle docenten zijn GIC gekwalificeerde docenten en zijn werkzaam voor Schola Medica te Utrecht, het onderwijscentrum gespecialiseerd in spoedzorg onderwijs. Het docententeam bestaat uit een aantal medisch specialisten met aanvullende competenties (Cardioloog, Chirurg, Sportarts, Huisarts).

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor CCC leden en/of artsen werkzaam in een sportmedische begeleiding. Allen met of eerdere deelname aan de basis ESMC of bewezen ervaring met ABCDE trainingen (bijv het gevolgd hebben van een ATLS-training) hebben voorrang bij inschrijving.

Programma en inschrijven

Kosten
De kosten voor CCC-artsen voor deze cursus bedragen inclusief hand-outs en catering € 425,--.
Voor niet CCC-artsen bedragen de kosten € 575,--.

Een eventuele overnachting moet door de cursist zelf geregeld worden. Mocht u willen blijven overnachten, dan kunt u b.v. contact opnemen met het Holiday Inn Express Utrecht, tel. 030 820101060, www.hiex.nl . De kosten van de overnachting zijn voor uw eigen rekening.

Voorbereiding
Voorafgaand aan de cursus wordt de deelnemer geacht de reader door te nemen en op basis van een pre-toets een inventarisatie te maken van de gebieden die extra aandcaht verdienen. De UEFA stelt hiervoor het e-learning platform beschikbaar voor deelnemers.

Certificaat
De deelnemers ontvangen aan het einde van de cursus het UEFA Certificate Emergency Medicine.

Aantal deelnemers
Gezien het interactieve karakter van deze cursus kunnen maximaal 12 deelnemers inschrijven.