Sportgeneeskunde Nederland

Verstandig sporten en gezond bewegen

Header Tabs

Nieuw in de agenda: Gewricht Elleboog

Afbeelding logo_0.PNG

Datum cursus: woensdag 12 maart 2014

Locatie: inspearit-Cibit Academy gebouw te Bilthoven (terrein Berg en Bosch, gebouw 90) Doelgroep: sportartsen, aios sportgeneeskunde (3e en 4e jaars), artsen OrthoManuele Geneeskunde en andere geïnteresseerde (huis)artsen.

Accreditatiestatus: Sprtartsen voor 6 punten in de 1e categorie. Huisartsen 6 punten. Artsen OrthoManuele Geneeskunde is aangevraagd voor 6 uur

Bovenhandse sporten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, met als gevolg een toegenomen incidentie van elleboogblessures bij sporters in alle leeftijdsgroepen.

De (sport)arts komt dan ook in zijn/haar praktijk regelmatig sporters met pijnklachten in het ellebooggebied tegen.

Het ellebooggewricht is één van de meest complexe gewrichten in het menselijk lichaam. Om de pathologie achter de diverse aandoeningen in de elleboog te kunnen begrijpen is het noodzakelijk om kennis te hebben van de basale anatomie en biomechanica. De elleboog functioneert als een schakel tussen de schouder en de pols. Beperking van de elleboogfunctie zal resulteren in een afname van de armfunctie en beperking opleggen bij dagelijkse activiteiten en vooral bij bovenhandse sporten.

In deze cursus komen diverse deskundigen op het gebied van de elleboog aan bod. Iedere spreker zal vanuit zijn expertise ingaan op elleboogklachten. Zo zal er aandacht besteed worden aan de basale anatomie en biomechanica, diverse letsels aan de elleboog, elleboogfracturen, injectietechnieken en casuïstiek.